Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag åkte över hela banan och hoppades på det bästa”

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Efter regn kommer...mer regn.

Men trots nya problem med vädret kunde den första SM-finalen i speedway genomföras.

Där kopplade Masarna grepp som SM-guldet genom att vinna med 47-43.

– Jag försökte åka över hela banan och hoppades på det bästa, säger hemmalagets Kim Nilsson till C More. 

Efter tisdagens match som regnade bort var även onsdagens final i farozonen. Under onsdagseftermiddagen och kvällen föll regnet över Avesta, men till slut kunde tejpen släppas upp och SM-finalerna börja på en regntung bana. 

Matchen kom att bli en jämn historia där Masarna och Indianerna bytte ledning med varandra vid flera tillfällen och bjöd på flera täta heat. 

Inför nomineringsheaten ledde hemmalaget med 37-35, efter en femetta signerad Kim Nilsson och Vadim Tarasenko. 

Första finalen avgjordes i sista heatet

Lagen följdes åt genom nomineringsheaten. Inför det femtonde och sista heatet var ställningen helt jämn - 42 lika.

Då klev Kim Nilsson och Vadim Tarasenko fram igen. I matchens sista heat bärgade de ytterligare en femetta och säkrade segern med fyra poäng efter en hård kamp mellan just Nilsson och Indianernas Jonas Jeppesen.

– Det blev ju så. Jag spenderade ett varv längst in för att släppa förbi honom, då hann ju de andra få upp farten. Då öppnar man upp sig, säger Nilsson.

I halvtid av finalen har Masarna en knapp ledning med fyra poäng.  

– Vi hade gärna velat ha lite mer. Tio pinnar hade vi velat ha för att känna oss lite trygga. Det kommer bli jättetufft. Men väder och vind kan spela in, precis som här. Vi måste åka dit med målet att vinna, säger Kim Nilsson inför returen. 

Stjärnorna borta i returen

Returen körs redan på torsdagskvällen på Glottra skog arena i Kumla. Där får Indianerna klara sig utan sina stjärnor Max Fricke och Niels-Kristian Iversen. De båda förarna måste åka till Polen för att genomgå obligatoriska coronatester inför helgens avslutande tävlingar i den polska ligan. Där ska Iversens Gorzów köra final och Frickes Wroclaw har chans att köra hem en bronsmedalj. Masarna ser ut att få klara sig utan Antonio Lindbäck av samma anledning.

– Det jämnar väl ut det. Och då kan ingen skylla på det, säger Indianernas Pontus Aspgren till C More. 

Trots förlusten är Aspgren nöjd med utgångsläget inför returen.

– Jag tycker att vi gör det jättebra. Masarna är väldigt bra här i Avesta. Fyra poäng är taget, säger han. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.