Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Indy-premiären ställs in: ”Hälsan måste gå först”

Marcus Ericsson.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN
Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist.Foto: ANTON JOHANSSON / TT NYHETSBYRÅN

Indycar planerade länge att genomföra helgens säsongspremiär.

Men så blir det inte.

Under fredagsförmiddagen lokal tid togs beslutet att alla tävlingar i mars och april ställs in.

– Hälsan måste gå först i ett sådant läge, säger Marcus Ericsson. 

Hockeyligor, fotbollsligor, konserter, formel 1-premiären i Melbourne...

Listan är lång över evenemang som ställts in i spåret av coronaviruset framfart.

Men den amerikanska racingserien Indycar planerade i det längsta att genomföra helgens premiär.

Men bara timmar efter det ursprungliga beskedet att genomföra tävlingarna tvärvände arrangören. Helgens premiär ställs in.

– Det känns som helt rätt beslut av Indycar att ställa in. Såklart jättetråkigt eftersom vi alla vill ut och köra race. Men hälsan måste gå först och i ett sådant läge vi är i nu vore det fel att köra vidare även utan publik, säger Marcus Ericsson. 

– Bi är alla oroliga för vad som händer just nu och jag tänker främst på nära och kära som är i riskzonerna. Nu hoppas jag att situationen blir bättre närmaste tiden och att vi sedan kan dra i gång säsongen i sommar, fortsätter han. 

Ericsson om inställda tävlingen

Den förre formel 1-föraren Marcus Ericsson är inne på sin andra säsong i Indycar och numera stallkompis med fjolårets bäste rookie Felix Rosenqvist.

Meningen var att han skulle ha sin flickvän Alexandra Zaitseva och familj från Sverige på plats i Florida i helgen. Men de planerna ändrades.

– Pappa och ena brorsan Pontus skulle ha kommit, men de ställde in resan. Alla andra vänner och gäster har också ställt in eller åkt hem till Sverige. Alexandra skulle följt med hit, men i torsdags morse när vi skulle åka till flygplatsen tog vi beslutet att hon skulle stanna hemma i Indianapolis på grund av osäkerheten med Corona, berättade Marcus Ericsson innan beskedet att helgens tävlingar ställs in kom. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.