Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Indianerna föll i Tai Woffindens debut

Tai Woffinden i aktion (i vit huva). Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Tai Woffinden har gjort sin debut för Indianerna efter det kontroversiella klubbbytet från Masarna. Men det blev inte någon succédebut. 

Indianerna föll efter mot Dackarna med 49-41.

Tai Woffinden lämnade Masarna efter att ha anklagat klubben för att inte ha betalat stjärnans fem senaste fakturor. Det nya klubbvalet föll på Indianerna och Woffinden var sugen på att köra för sin nya klubb.

"Det är ett stort nöje för mig att köra tillsammans med den nuvarande VM-ledaren och den tvåfaldige världsmästaren. Jag hoppas vi tillsammans kan ta viktiga poäng för Kumla och bli ett starkt par", skrev det polska nyförvärvet i ett mejl till Nerikes Allehanda.

Dackarna tog hem tre poäng

Men debuten mot Dackarna blev inte någon rolig historia ur Indianernas synvinkel. Tai Woffinden, som toppar den totala ställningen i grand prix, och hans Indianerna föll med 49-41. Woffinden tog hem ett heat under matchen när han i elfte heatet ersatte lagkamraten Patryk Dudek. 

Dackarna höll ledningen från start och tog hem tre poäng i tabellen inför 3676 åskådare i Målilla. 

Thorsell: ”Varit en tung tid”

Målillalaget ligger därmed delad etta i tabellen tillsammans med Rospiggarna som segrade borta mot Västervik med hela 54-36. Bästa poängplockare där blev Andreas Johansson. Även Jacob Thorsell tog poäng åt sitt Rospiggarna efter en tung period.

– Det har varit jobbiga tider. Det har inte varit så kul att åka till matcherna. Men den senaste tiden nu har det varit roligt att köra igen. Jag har fått mycket hjälp av mina lagkamrater, säger Jacob Thorsell i Mittmedias sändning. 

– Det var väldigt skönt. Jag hade inte förväntat mig en så stor vinst.

 

LÄS MER: Tai Woffinden klar för ny klubb – efter uppbrottet

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!