Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

I tårar efter sms:et från döde förarens mamma

Grosjeans bil klövs i två delar och började brinna.
Foto: BRYN LENNON / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Grosjean i sjukhussängen efter kraschen.
Foto: DDP SOCIALMEDIASERVICE / STELLA PICTURES/DDP IMAGES DDP SOCIALMEDIASERVICE
Jules Bianchi omkom i en olycka på banan 2015.
Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/AFLOSPORT IMAGO SPORTFOTODIENST

Romain Grosjeans krasch har fått känslorna att flöda.

”I går var flera mirakel nödvändiga”, skriver Grosjeans fru Marion på Instagram.

Dessutom brast Canal Plus kommentator Julien Febreau ut i tårar när han läste upp ett sms från den avlidne Jules Bianchis mamma.

Romain Grosjeans krasch i Bahrains Grand Prix under söndagen blev uppmärksammad.

Den 34-årige fransmannen fick kasta sig ur sin brinnande bil som blev kluven i två delar men Grosjeans team Haas meddelade senare under kvällen att han var okej. Han klarade sig med lättare brännskador på händer och fötter.

”Hej alla! Tack för alla fina meddelanden. Jag vill bara säga att jag är okej. Jag vill också rikta ett stort tack till alla i vårdpersonalen som har hjälpt mig. Förhoppningsvis kan jag skriva till er snart och berätta hur det går”, skrev Grosjean själv på Instagram.

Brast ut i tårar i tv-sändningen

Romain Grosjean hyllade också cockpitskyddet halo som infördes 2018. Det har tidigare kritiserats av flera förare – bland annat Grosjean – eftersom det skymt sikten. 

– Men nu tycker nu att är en av de bästa grejerna som har kommit till formel 1. Utan den hade jag inte kunnat prata med er i dag, säger han i en video på Haas Instagram-konto.

Den schewiziska tidningen Blick skriver också om att kraschen blev känslosam för Canal Plus kommentator Julien Febreau som började gråta i direktsändningen. Anledningen var att han fick ett sms från Christine Bianchi – mamma till formel 1-föraren Jules Bianchi som dog i en krasch 2015 – som han läste upp i direktsändning. 

”Ni introducerade halo efter att min son dog, nu har halo räddat Romains liv i dag. Det är jättebra. Jag är glad att han är okej”, skriver hon.

Frun tackar Jules Bianchi

Jules Bianchi är den senaste formel 1-föraren som dött under en tävling och faktumet att hans död förmodligen räddade Romain Grosjeans liv fick Julien Fabreau att brista ut i tårar.

”I går var flera mirakel nödvändiga”, skriver också Romain Grosjeans fru Marion på Instagram. Hon riktar ett tack till Jules Bianchi.

”Tack till Jules Bianchis familj. Till hans far Philippe, som jag hela tiden tänker på. Till Jules själv.”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.