Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hyllas stort av rivalerna: ”Det är väldigt tydligt”

Lewis Hamilton.Foto: SUZANNE CORDEIRO/SHUTTERSTOCK / SUZANNE CORDEIRO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Michael Schumacher.Foto: IMAGO/THOMAS MELZER / IMAGO/THOMAS MELZER IMAGO SPORTFOTODIENST

Lewis Hamilton kan ta sin sjätte VM-titel i formel 1.

Då hyllas han stort av rivalen och Ferrariföraren Sebastian Vettel.

– Han är den störste efter Michael Schumacher, säger tysken inför USA:s grand prix.

Hamilton behöver bara fyra poäng i söndagens lopp i Austin, Texas, för att försvara världsmästartiteln och ta sin sjätte F1-titel. En bedrift som skulle göra honom till ensam tvåa i sporten genom tiderna bakom sjufaldige mästaren Michael Schumacher.

Sebastian Vettel, med fyra titlar, tycker inte att statistiken ljuger och att bara tyske landsmannen Schumacher borde hållas före Hamilton, trots påståenden om att britten dragit fördel av att köra för de senaste säsongernas mästarstall Mercedes.

”Stack ut”

– Hur kan vi tycka annorlunda? För mig är det väldigt tydligt. Han (Hamilton) är absolut en av de bästa, sade Vettel.

– Han har varit med länge och är en av de mest framgångsrika förarna. Efter Michael, det är rätt att ha hans namn där bakom. Lewis är utan tvivel ett fullblodsproffs som stuckit ut bland alla förare i sin generation.

Hamiltons familj har flugit till USA för att bevittna hans förväntade sjätte världsmästartitel. Han själv har blivit upplyft av en tidig comeback för en annan betydande person i hans karriär – hans tävlingsingenjör Peter Bonnington.

Bonnington saknades förra veckan i Mexiko, då Hamilton ändå vann, och väntades missa även helgens tävlingar av medicinska skäl, men var tillbaka i Hamiltons garage till fredagens träning.

Den glasögonprydde racingexperten har varit med och lett Hamilton till fyra av hans fem tidigare titlar och kommer, om britten lyckas på söndagen, ha fört honom till fem titlar på sex år med Mercedes.

Vill bli bättre

Hamilton, som har vunnit i fem av sina sju besök på Circuit of the Americas i Austin, fyller 35 i januari men har inte några planer på att lägga av.

Tvärtom.

– Jag tror inte att jag har nått min ”peak” än, och det är skönt. Jag vill bli bättre. Jag trodde aldrig att jag skulle få fem titlar och jag fortsätter att skapa drömmar som jag aldrig trodde att jag skulle ha, säger Hamilton.

– En sjätte titel vore overkligt, men jag kommer att tävla i flera år framöver och jag vill vinna varje år. Tro mig. Jag kommer att trycka hårdare än någonsin.

Lewis Hamilton startar i tredje startled i Austin. Stallkamraten Valtteri Bottas, som är den ende som har teoretisk chans att knipa VM-titel från Hamilton, startar i pole position.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.