”Familjen vill att världen ska få se honom snart”

Michael Schumacher och tystnaden – detta har hänt.
Michael Schumacher.
Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST, VIA WWW.IMAGO- / IMAGO IMAGES/MIS WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Jean Todt och Michael Schumacher 2006.
Foto: LUCA BRUNO / AP

Michael Schumachers liv efter skidolyckan fortsätter vara hemlig. 

Nu berättar förre Ferrari-bossen Jean Todt om sitt möte med legendaren. 

– Jag såg Michael förra veckan, säger 74-åringen kryptiskt. 

Det var för drygt sju år sedan som olyckan i Méribel inträffade. Under en skidsemester i franska Alperna tappade Schumacher kontrollen, ramlade och skadade huvudet och hamnade sedan i koma.  

Än i dag vet ingen något om 51-åringens hälsotillstånd. Familjen har varit väldigt hemlighetsfull kring gamle F1-stjärnans återhämtning.

Italienska Contro Copertina rapporterade för en månad sedan att Michael Schumacher ska genomgå en operation för stamcellsbehandling i september. 

Nu bryter en person som stod Schumacher nära under sin aktiva karriär tystanden. 

”Omöjligt att säga vem tidernas bästa är”

Forne Ferrari-presidenten Jean Todt berättar för Daily Mail att han har träffat Michael Schumacher så sent som för en vecka sedan. I intervjun säger han att Schumacher är en kämpe. 

– Jag träffade Michael förra veckan. Han kämpar på. Jag hoppas att hela världen får se honom igen. Det är vad han och hans familj har för målsättning, säger Todt i samband med Ungerns Grand Prix. 

Numera är Jean Todt president i FIA. Han berättar att jämförelsen mellan Michael Schumacher och Lewis Hamilton är svår – och att det är viktigt att tänka på vilken generation respektive förare tillhör. 

– Det är omöjligt att säga vem tidernas bästa är. Det finns Juan Manuel Fangio, Jim Clark, Ayrton Senna och Michael (Schumacher). Man måste tänka på vem som var bäst under respektive generation, säger Todt. 

Cancersjuka 11-åringen får åka Ferrari i 300 kilometer i timmen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.