Hayden död – efter den otäcka kraschen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: TRACEY NEARMY / EPA / TT
Foto: BERNAT ARMANGUE

Motorvärlden är i sorg.

MotoGP-stjärnan Nicky Hayden kraschade i onsdags – och har nu dött av sina skador, skriver Sky Sports. 

Världsmästaren blev 35 år gammal.

Nicky Hayden blev världsmästare i roadracingens mest prestigefyllda klass MotoGP 2006.

Inför årets VM i superbike i Storbritannien valde Hayden att sköta uppladdningen i norra Italien. Men i onsdags fick träningslägret en olycklig vändning.

Enligt italienska medier var Hayden ute på en cykeltur med några vänner, när han krockade med en personbil. 35-åringen ska ha slungats in i framrutan på bilen, och därefter landat på vägen.

Hayden fördes först till ett sjukhus i italienska Rimini – men vårdas just nu på ett större sjukhus i Cesena. Uppgifter gjorde kort efter olyckan gällande att Hayden drabbats av allvarliga hjärnskador, och att tillståndet var kritiskt. 

Enligt Autosport har Flickvännen Jackie funnits vid Haydens sida under hela sjukhusvistelsen. Hans mamma och bror ska också ha flugit in från USA för att kunna vara på plats.

Stjärnan blev 35 år gammal

Men nu har mardrömsbeskedet kommit.

Under måndagskvällen meddelade Maurizio Bufalini-sjukhuset att den amerikanske världsmästaren har dött efter sina skador, skriver Sky Sports på Twitter. 

Nicky Hayden blev 35 år gammal.

https://twitter.com/SkyNewsBreak/status/866681609243824128

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.