Hatstorm efter loppet: ”Är osportsligt gjort”

Foto: TIM GOODE / STELLA PICTURES / PA
Foto: TIM GOODE / STELLA PICTURES / PA

Max Verstappen och Lewis Hamilton kolliderade under Storbritannien GP. 

Verstappen tvingades bryta loppet och efteråt riktade han skarp kritik mot Hamilton.

– Firandet efter loppet var både respektlöst och osportsligt, säger Red Bull-föraren. 

Samtidigt har världsmästaren Hamilton fått utstå rasistiska tillmälen. 

Det blev heta känslor under söndagen när VM-ledaren Max Verstappen och Lewis Hamilton drabbades samman. I den nionde kurvan touchade Hamiltons Mercedes Verstappens bakhjul. Det resulterade i en våldsam krasch för Verstappen. Hamilton fick en bestraffning på tio sekunder – men trots det var han överlägsen och vann loppet efter en rejäl uppkörning. 

Kollisionen har fått Red Bull och Max Verstappen att fullständigt rasa. 

– Det handlar om oaktsamhet och farligt beteende, sade Red Bulls motorsportkonsult Helmut Marko till tyska Sky. 

Hamilton fått ta emot rasistiska ord: ”Har ingen plats”

Den belgiske VM-ledaren fördes till sjukhus för kontroll. Han skrev sedan på Twitter att han var okej – men valde att såga Hamilton. 

– Först och främst är jag okej. Jag mår bättre nu men det är en stor besvikelse att bli avkörd på det där sättet. Straffet hjälper inte oss alls, och med tanke på det farliga draget Lewis gjorde på banan så är det inte heller rättvist. Hans firande efteråt, när jag låg på sjukhuset, är båda respektlöst och osportsligt”, skriver Verstappen på Twitter. 

Cirka ett dygn senare skriver formel 1 att Lewis Hamilton har fått ta emot rasistiska tillmälen riktade mot sig. De fördömer händelsen. 

”De människorna som uttrycker sig så har ingen plats i vår sport. Vi vill att de som skriver sånt ska identifieras och ställas ansvariga för sina handlingar”, skriver formel 1 i ett uttalande.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.