Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Har lämnat sjukhuset – efter ”experimentell” behandling

Senaste avsnittet av ”Sportklubben”.
Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: DERAJINSKI DANIEL/ABACA / DERAJINSKI DANIEL/ABACA STELLA PICTURES

För en vecka sedan rapporterade franska Le Parisien att Michael Schumacher i hemlighet smugglats in på ett sjukhus i Paris.

Nu uppges han ha fått lämna sjukhuset.

Det var för exakt en vecka sedan som Le Parisien gick ut med uppgifterna att formel 1-legendaren Michael Schumacher smugglats in på ett sjukhus i den franska huvudstaden under falsk identitet.

50-åringen ska under den senaste veckan ha behandlats av specialistläkaren Philippe Menaschés på Georges-Pompidou-sjukhuset – men uppges nu ha fått lämna.

Det rapporterar Jean-Michel Décugis, journalist på Le Parisien, i BMF TV.

Uppgifterna om Michael Schumacher inte bekräftade

Enligt de ursprungliga uppgifterna ska Schumacher ha lagts in på sjukhuset för att få stamcellsinjektioner, med syftet att dämpa spridningen av en inflammation.

Décugis utvecklar nu. Han beskriver behandlingen som en ”experimentell” metod som går ut på att injicera stamceller via blodtransfusioner.

Detta ska enligt honom ha positiv effekt för hela kroppen, inklusive Schumachers enligt uppgifter skadade hjärna.

Informationen kring Schumachers medicinska behandling har dock inte blivit bekräftad av sjukhuset, som hänvisar till medicinsk sekretess. Inte heller Schumachers familj har kommenterat uppgifterna.

Frun Corinna: ”Vi gör allt som är möjligt”

Det var i december 2013 som Michael Schumacher, sjufaldig världsmästare i formel 1, drabbades av allvarliga skallskador efter en skidolycka.

Informationen sedan dess har dock varit knapphändig.

Familjen har valt att hålla Schumachers hälsotillstånd privat, vilket innebär att det fortfarande är oklart hur den forne stjärnan egentligen mår.

I samband med Schumachers 50-årsdag tidigare i år skrev hustrun Corinna ett meddelande på Instagram till hans supportrar.

”Ni kan vara säkra på att han är i de bästa av händer och att vi gör allt som är möjligt för att hjälpa honom.”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.