Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här kraschar Marcus Ericsson i F1-kvalet

Foto: TV10.

Marcus Ericssons formel 1-olycka fortsätter.

I det första kvalracet kraschade svensken – och bilen fick bärgas av en traktor.

– Det är helt klart så att det har varit en svår helg för mig och för hela stallet. Vi är helt enkelt inte tillräckligt starka här, och det kommer göra racet väldigt tufft, säger Ericsson till Caterhams officiella hemsida enligt TT.

I går var Marcus Ericsson näst sämst under träningsåken.

Under dagens kvalrace hade svensken det ännu kämpigare och låg sist av alla. När han väl körde upp sig kom nästa bakslag – Ericsson lyckades inte hålla sig på banan och kraschade in i muren.

"Finns inte utrymme för såna misstag"

– Han kommer in alldeles fört fort i kurvan. Man kan återigen konstatera att det är lätt att bli splittrad i fokuseringen när man har trafik framför sig, och det gjorde Marcus här, säger Eje Elgh i Viasat.

Kraschen var lindrig och Marcus Ericsson kunde utan problem ta sig ur bilen. Men hans Caterham fick bärgas bort av en traktor. I morgon väntar Kanadas grand prix på den erkänt svårkörda Circuit Gilles Villeneuve.

– Så här ser verkligheten ut i Kanada. Det finns inte utrymme för såna här misstag. Det var synd, för han hade gjort ett bra varv och det kändes som att han hade något på gång, säger Eje Elgh.

Rosberg snabbast

Nico Rosberg var snabbast i kvalet och startar därmed i pole position under söndagen.

Stallkamraten Lewis Hamilton var näst snabbast.

Rosberg och Hamilton som bekant är långt ifrån vänner. Och nu har stallchefen Paddy Lowe fått nog.

– Det här är inte någon skolgård, säger Lowe.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.