Lews Hamilton. Foto: FREDERIC LE FLOC H / FREDERIC LE FLOC H / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRESSLews Hamilton. Foto: FREDERIC LE FLOC H / FREDERIC LE FLOC H / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRESS
Lews Hamilton. Foto: FREDERIC LE FLOC H / FREDERIC LE FLOC H / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRESS
Lewis Hamilton. Foto: FRANK AUGSTEIN / AP TT NYHETSBYRÅNLewis Hamilton. Foto: FRANK AUGSTEIN / AP TT NYHETSBYRÅN
Lewis Hamilton. Foto: FRANK AUGSTEIN / AP TT NYHETSBYRÅN

"Har börjat väldigt bra – det kändes fantastiskt"

Publicerad

Mercedes har övertygat stort på den engelska F1-banan Silverstone de senaste fyra åren. 

Något de verkar ha preserverat till årets lopp på de brittiska öarna.

Vid gårdagens träningar inför Storbritanniens GP var det dubbelt Mercedes i topp. 

– Det kändes fantastiskt. Vi har haft väldigt bra lopp så här långt, säger Lewis Hamilton till Autosport.

Valtteri Bottas firade stora triumfer i Österrikes GP senast där han vann loppet.

Och finländaren verkar ha tagit med sig den fina formen till Storbritannien där F1-cirkusen i helgen fortsätter på klassiska Silverstone. På de båda träningarna under fredagen var Bottas snabbast - bara 0,047 sekunder före stallkamraten Lewis Hamilton, som båda kör för Mercedes.

Trots de fina insatserna på träningarna står det dock redan klart att Bottas inte kommer att kunna starta från pole position på söndag. Detta då han måste byta växellåda, vilket medför att han flyttas tillbaka fem platser i startfältet.

För Lewis Hamilton ser det desto ljusare ut. F1-ikonen, som just nu ligger 20 poäng efter ledande Sebastian Vettel, har vunnit varje grand prix på sin hemmabana Silverstone sedan 2014 och var i går nära att ha snabbaste tiden av alla. 

– Vi har börjat helgen väldigt bra. Det kändes fantastiskt. Vi har haft väldigt bra lopp så här långt, säger han till Autosport.

Hamilton nöjd med bilen 

Hamilton har den senaste tiden kört bra men haft problem med bilen. Senast i Österrike kan ett byte av växellåda ha kostat honom segern, men inledningen av helgen på Silverstone har lovat gott.

– Med bilen har vi generellt sett att det varit svårt att få allt att stämma på fredagarna, men bilen har känts fantastiskt hittills och det gör vår afton lite lättare, säger Hamilton.

För Marcus Ericsson fortsätter kräftgången i F1 och Sauber hade återigen en tung dag under fredagens träningar, och svensken körde i mål sist samt näst sist under de två träningsloppen. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag