Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han slår tillbaka efter Schumacher-ryktet

Michael Schumacher skadades svårt under en skidsemester vintern 2013. Spekulationerna om hans tillstånd har bara ökat. Så här rapporterade Expressen TV i september 2019.
Michael Schumacher.Foto: VALERIAWITTERS / WITTERS BILDBYRÅN
Ross Brawn uppskattade Schumachers sällskap.Foto: GERO BRELOER / AP

En person på banan och en annan utanför.

Den brittiske ingenjören Ross Brawn berättar att han många gånger såg till att folk ändrade uppfattning om Michael Schumacher.

– De trodde att han var en föraktlig, hemsk karaktär. Så fort de lärde känna honom förändrades de helt, säger Brawn.

Michael Schumacher råkade ut för en allvarlig olycka i skidbacken vintern 2013 och har sedan dess rehabiliterat hemma i Genève.

Rapporterna om hans tillstånd har varit få sedan den allvarliga hjärnskada som han ådrog sig men nu har den tidigare Ferrarri-bossen och ingenjören Ross Brawn uttalat sig om Schumachers tid innan skadan.

Brawn var både vän och kollega med Schumacher och han tillrättavisar de som tyckte att Schumacher var en ”hemsk karaktär” på banan.

– Jag vet inte om han gillade bilden som han hade utåt för det var en ganska skrämmande karaktär på många sätt, säger 65-årige Brawn till brittiska Sky enligt news.com.au.

Ross Brawn försvarar Schumacher

Ross Brawn fortsätter:

– Men om du kände honom personligen så var han nästan tvärtom. Väldigt engagerad, väldigt personlig.

Brawn berättar att människor ofta blev förvånade över Schumacher när de träffade honom.

– Det var så många gånger som jag introducerade honom till människor som, innan de mötte honom, trodde att han var en föraktlig, hemsk karaktär. Så fort de lärde känna honom förändrades de helt, säger Brawn.

– Det hände så många gånger eftersom han var Michael ”racerföraren” ute på banan och Michael ”människan” utanför banan. Jag känner inte till någon som jobbade med Michael som har ett ont ord att säga om honom.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.