Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Han kan inte gå och väger endast 45 kilo"

Michael Schumacher.Foto: Diego Azubel / Epa / Tt
Foto: Ronald Wittek
Foto: Shizuo Kambayashi

Det har gått tre år sedan Michael Schumachers svåra skidolycka.

Enligt den spanska radiostationen COPE:s Tysklandskorrespondent Rosalia Sánchez så är läget fortsatt allvarligt för formel 1-legendaren.

– Han omgärdas av läkare 24 timmar om dygnet, kan inte gå och väger endast 45 kilo, säger hon i COPE:s sändning.

Det var den 29 december 2013 som formel 1-legendaren Michael Schumacher var ute och åkte skidor med sin son Mick Schumacher i de franska Alperna.

Michael Schumacher kraschade då och slog huvudet i en sten och trots att han bar hjälm skadades han svårt.

Han fördes akut till sjukhus där han låg i koma i drygt sex månader. Han fördes sedan hem till sin villa i schweiziska Genève i september 2014 där han har vårdats sedan dess.

Nya uppgifterna om Schumachers tillstånd

Trots att det har gått tre år sedan den allvarliga olyckan så är det väldigt lite som är känt kring Schumachers hälsotillstånd. Trycket är hårt på familjen och familjens talesperson Sabine Kehm meddelade nyligen att hur Schumacher mår inte är något som offentligheten har rätt att känna till.

Men det finns de som känner till hur det är ställt med den tyska formel 1-legendaren. Och den spanska radiostationen COPE:s Tysklandskorrespondent Rosalia Sánchez påstår i COPE:s sändning att Schumachers tillstånd fortfarande är väldigt allvarligt.

– Det är en delikat situation. Han omgärdas av läkare 24 timmar om dygnet, kan inte gå och väger endast 45 kilo. Alla historier kring Schumacher får liv, trots att vi egentligen vet väldigt lite om honom. Han har gjort ett verkligt avtryck, säger hon.

"De är optimistiska"

COPE:s formel 1-reporter Carlos Miquel säger att det fortfarande finns hopp.

– De som är närmast Schumacher är optimistiska om att han ska bli bättre och att ska kunna leva ett drägligt liv, säger han.

 

LÄS MER: Här finns svaret på gåtan Schumacher

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.