Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Han har varit helt borta i flera dagar”

Fler sportnyheter.
Linus Sundström.Foto: BILDBYRÅN
Linus Sundström 2010.Foto: MATTIAS LUNDIN

Svenske speedwayföraren Linus Sundström kraschade allvarligt i söndags. 

Efter en krock under ett lopp i Polen fick Sundström livshotande skador, och vårdas på intensiven.

– Han börjar komma tillbaka nu, han har varit helt borta i flera dagar, säger Sundströms pappa Kenneth till SVT Sport.  

Det var under andra heatet i en minnestävling i polska staden Gdansk som olyckan var framme för Piraternaföraren Linus Sundström, 28. Han krockade med svenske Kim Nilsson och fick föras till sjukhus med allvarliga skador på ben och armar.

Den första bedömningen sa att Sundström hade ådragit sig ett benbrott och behövde rehabilitering, men när han flyttats till ett annat sjukhus förvärrades läget, berättar Sundströms pappa Kenneth för SVT

– Det visade sig att det var för tidigt. Han slog aldrig i huvudet men han fick en hjärnskakning efteråt, det var en så allvarlig krasch.

– Han har brutit lårbenet, har ett komplicerat armbrott och har problem med levern.

Pappan om Linus Sundström: ”En tuffing”

Kenneth Sundström säger vidare till SVT: 

– Det har varit livshotande, katastrof. Jag är helt slut. Han ligger på intensiven men han börjar komma tillbaka. Vi pratade med honom i dag, det är ljusår från i går. Han minns ingenting men är väldigt omskakad. Han är en tuffing och vältränad, det är därför han kommit tillbaka så snabbt.

Sundströms polska klubb KS Row Rybnik skrev tidigare under torsdagen på sin hemsida att Sundström drabbats av komplikationer och ådragit sig komplicerade inre skador och huvudtrauma.