Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han får köra formel 1 – efter segern i Indycar

Foto: RICHARD W. RODRIGUEZ / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / JEROME MIRON-USA TODAY SPORTS/SI SIPA USA

Flera bilar försvann tidigt i Texas vid en dramatisk masskrasch. Svenskarna klarade sig, men det blev trots det inga blågula topplaceringar.

Det small tidigt i Indycarloppet i Texas. Strax efter starten hamnade sju bilar i en stor krasch.

Brasilianske föraren Pietro Fittipaldi körde ihop med Sébasten Bourdais, vilket utlöste masskraschen.

– Jag är okej, jag tror att jag stukade fingret. Jag hade ingenstans att ta vägen. Det var olyckligt att det hände, säger Fittipaldi i Viaplays sändning.

Både Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist klarade sig från att dras in i olyckan. 

Tung helg för svenskarna

Marcus Ericsson slutade tolva.

– Det var ett okej lopp från vår sida. Det var ett lopp med två faser. Den första halvan gick bra för min del och jag plockade placeringar, säger Ericsson i ett videoklipp till sitt stall Chip Ganassi Racing

Felix Rosenqvist rullade in på 16:e plats, den sista bilen som tog sig i mål i tävlingen. Han tog tidigt i tävlingen flera placeringar, men tappade höger bakdäck 191 varv in i den 248 varv långa loppet, och därmed en hel del tid innan han kunde fortsätta köra.

– Bilen var otroligt snabb i helgen. Det finns mycket positivt, men just nu är det svårt att ta in det. Jag hade två klara chanser på pallen, och kanske ännu mer, den här helgen och vi fick inte med oss någonting, säger han.

Pato O'Ward får köra F1-test

Pato O'Ward tog senare sin första seger i Indycarsammanhang, framför Josef Newgarden och Graham Rahal.

McLarens vd Zak Brown har sedan tidigare lovat O'Ward ett test i teamets formel 1-bil om han lyckades ta en seger den här säsongen – ett löfte som O'Ward var snabb med att ta upp efter loppet.

– Han måste ge mig det nu! säger han enligt motorsport.com. 

21-åringen är samtidigt noga med att poängtera att Indycar fortsatt är hans huvudfokus.

– Alla vill till formel 1 och om jag någonsin fick chansen, om Zak sa att 'vi har en bil till dig, jag vill ha dig i mitt team', så vore det rätt dumt att inte ta den för det vore en helt otrolig möjlighet. Men just nu är mitt fokus på Indycar. Jag vill göra det så bra som möjligt.

https://twitter.com/ZBrownCEO/status/1388997482290597894

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.