Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Han attackerade mig – kunde ha blivit dödad”

Foto: FABRIZIO PETRANGELI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: WWW.IMAGEPHOTOAGENCY.IT / IMAGO/GRIBAUDI/IMAGEPHOTO IMAGO SPORTFOTODIENST

Romano Fenati har fördömts av en hel racingvärld för sitt agerande under helgens moto2-lopp.

Nu berättar den italienske föraren att han lägger med racingen.

– Jag är färdig med roadracingvärlden, jag kommer aldrig att tävla igen, säger han till Repubblica.

Det var i helgens moto2-lopp på Misano som skandalen inträffade. Romano Fenati hade körts av banan av konkurrenten Stefano Manzi, och Fenati valde då i sin ilska att köra ikapp Manzi på en raksträcka, sträcka sig mot konkurrentens motorcykel – och trycka ned handbromsen.

Manzi förlorade balansen men klarade sig från att krascha. Fenati fick direkt svart flagg – och reaktionerna lät inte vänta på sig.

”Det är helt otroligt farligt. Han kunde ha dödat någon”, skriver journalisten Simon Pattersson på Twitter.

https://twitter.com/btsportmotogp/status/1038745017383301120?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1038745017383301120&ref_url=https%3A%2F%2Fklara.xpr.dex.nu%2Fedit%2F242247a0-6e2b-4e79-a590-e9ebc8a76efd

Romano Fenati lägger av

Efter loppet kom beskedet att Romano Fenati stängs av i två lopp. Därefter meddelade förarens team, Marinelli Snipers, att de avslutar sitt kontrakt med den italienske föraren.

Under tisdagen rapporterar journalisten David Emmett att det italienska motorsportförbundet valt att dra in Fenatis förarlicens – något som tycks ha blivit droppen för Romano Fenati.

– Jag är färdig med roadracingvärlden, jag kommer aldrig att tävla igen. Det är sant, jag betedde mig illa, och jag ber om ursäkt för det, säger Fenati i en intervju med italienska Repubblica. 

Han fortsätter:

– Men vill ni se min hjälm och mitt skinnställ? De har en lång svart rand efter Manzis däck. Han attackerade mig tre gånger och kunde ha dödat mig också. Den sista gågen det hände var ungefär 500 meter innan min incident, och sen tänkte jag bara att "nu ska jag göra samma sak, nu ska jag visa dig att jag också kan vara elak". Men det var aldrig min avsikt att skada honom, det svär jag.

Valentino Rossi: ”Ingenting förändras”

Helgens incident är dock inte första gången som Romano Fenati uppmärksammas av fel anledningar.

22-åringen var tidigare en del av roadracing-legendaren Valentino Rossis juniorakademi – men petades 2016 på grund av sina agressionsproblem.

– Ibland får Romano utbrott. Problemet är att det händer var tredje, var fjärde lopp. Det är som att börja om varje gång, ingenting förändras, sa Valentino Rossi då.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.