Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han är den enda som får besöka ”Schumi”

Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO SPORTFOTODIENST
Jean Todt.Foto: DENNIS VAN TINE / LFI/AVALON.RED B4575

Det har gått fyra år sedan Michael Schumacher föll illa i en skidbacke och blev förpassad till en sjuksäng.

Nu har nära vännen Jean Todt kommit med en vädjan å Schumachers vägnar. 

I december 2013 inträffade skidolyckan som nästan tog död på Michael Schumacher. Därefter har hela världen följt racingikonens öde. Efter att ha tillbringat en tid i koma på ett sjukhus i franska Grenoble fick Schumacher återvända till familjehemmet i Gland för fortsatt rehabilitering – men de konkreta uppgifterna om hans hälsa har uteblivit. 

Väldigt få tillåts besöka Schumacher – men familjen gör ett undantag för Jean Todt, Ferraris tidigare stallchef under Schumachers storhetstid. 

Vännens vädjan

Han har bjudit på en begränsad inblick i ikonens nuvarande situation i en intervju med argentinska La Nacion. 

– Han omges av sin familj, hans nära och kära, och jag känner mig lyckligt lottad som får besöka honom ofta, men hans hälsa är en privatsak och jag tror att det är dags för oss att låta Michael leva sitt liv i fred, säger Todt till tidningen. 

La Nacion-journalisten ger sig dock inte och frågar ännu en gång om Schumachers hälsa. Då ryter Todt ifrån.  

 – Jag upprepar: det dags är att vi låter Michael leva sitt liv i fred, säger han.

Jobbade nära Schumacher

Todt är mer sugen på att prata om Schumachers illustra förflutna. Han höll ett hyllningstal när 49-åringen valdes in i motorsportens nyinstiftade Hall of Fame.

– Vi saknar Michael. Men han är fortfarande med oss, och han kämpar fortfarande, sa Todt då. 

– När 2001-säsongen drog i gång kom han fram till mig och såg generad ut. Han hade alltid en arrogant uppsyn, men den här gången var han generad. Han frågade mig om han skulle kunna få testköra lite på Fiorano-banan för att vara säker: "Kan jag fortfarande köra?". Han var alltid full av tvivel kring om han var en bra förare eller inte. Men han utförde testet och det gick bra. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.