Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hamiltons ursäkt efter kraschen: ”Det gör ont”

Här är fler av dagens sport-toppnyheter.
Foto: VALDRIN XHEMAJ / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Jackpot för Ferrari under lördagens tidskval i formel 1 i belgiska Spa.

Desto värre för Lewis Hamilton – som kraschade och bad om ursäkt till sitt stall.

– Det var ett fruktansvärt varv för mig och det gör ont, säger Hamilton enligt Autosport.com.

Det blev jackpot för Ferrari under lördagens tidskval i formel 1 på den belgiska banan Spa.

Monegasken Charles Leclerc var först av samtliga förare och får starta i pole position i söndagens lopp. Bredvid honom får han stallkamraten i Ferrari, Sebastian Vettel, som var 75 hundradelar långsammare.

– Vi måste jobba på några saker, men jag tror att vi kommer att vara snabba i morgon, säger Leclerc i Viasats sändning.

Trea och fyra startar Mercedesduon Lewis Hamilton och Valtteri Bottas. För Lewis Hamilton slutade det tredje och sista träningsvarvet med en krasch där britten erkände att han gjort ett misstag och bad om ursäkt till stallet.

– Jag har åkt in i vägen. Förlåt, sa Hamilton i kommunikationsradion och förklarade efteråt:

– Det tredje varvet var fruktansvärt för mig, och det gör ont eftersom jag vet hur mycket som krävs för att sätta ihop bilen.

Marcus Ericsson får inte chansen

Hamilton passade också på att hylla Ferrari och Leclerc.

– Ferrari har gjort ett bra jobb och Charles utförde sin uppgift fantastiskt. Jag hoppas att vi kan ge dem en rejält match, säger Hamilton.

För Marcus Ericsson ser det inte ut att bli någon start under söndagen. Svensken finns med bakom kulisserna i form av reservförare för Alfa Romeo. Ordinarie föraren Kimi Räikkönen hade dragit på sig en sträckning och Ericsson kallades in ifall finländaren inte skulle kunna köra. Ericsson missar därmed helgens Indycar-lopp.

Men det verkar inte vara någon fara med Räikkönen. Finländaren körde samtliga tre träningar och hade ett bra kval där han hade åttonde snabbaste tid.