Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hamilton vann kvalet i Qatar

Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP TT NYHETSBYRÅN
Foto: KARIM JAAFAR / AFP TT NYHETSBYRÅN

Lewis Hamilton på pole position och värsta rivalen Max Verstappen på en andraplats. Lördags-kvalet i Qatar blev en rafflande historia som till sist slutade som de flesta kval brukar sluta – men Red Bull kan få det kämpigt i söndagens race.

Formel 1 befinner sig i Qatar för första gången och vid sidan av protester mot värdlandets hantering av migrantarbetare och brott mot mänskliga rättigheter, har flera förare uttryckt sig positivt om själva banan som bjuder på hög fart. 

– Det här är roligt, ropade McLarens Daniel Ricciardo under den första träningen på fredagen.

Red Bulls missräkning kan bli dyr

Lördagen bjöd på ett lyckat kval för Mercedes med en första- och tredjeplats genom Lewis Hamilton och Valtteri Bottas på en bana som bara blev snabbare och snabbare med det fallande mörkret.

Max Verstappen, VM-ledare just nu, gjorde precis vad han kunde och klämde sig in på en andraplats med förhoppningar om en lyckad söndag. Men skillnaden mot Mercedes är att Verstappen inte får med sig sin stallkamrat Sergio Perez långt fram i startfältet. Mexikanen tog sig inte ens till Q3, den sista kvaletappen, och kommer starta som elva i morgondagens race.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.