Lewis Hamilton vann klart på Silverstone. Foto: IMAGO/CRASH MEDIA GROUP / IMAGO/CRASH MEDIA GROUP IMAGO SPORTFOTODIENSTLewis Hamilton vann klart på Silverstone. Foto: IMAGO/CRASH MEDIA GROUP / IMAGO/CRASH MEDIA GROUP IMAGO SPORTFOTODIENST
Lewis Hamilton vann klart på Silverstone. Foto: IMAGO/CRASH MEDIA GROUP / IMAGO/CRASH MEDIA GROUP IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: DAVID DAVIES / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: DAVID DAVIES / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: DAVID DAVIES / AP TT NYHETSBYRÅN

Somnar säkert med ett stort leende på läpparna

Publicerad

Det var precis vad Lewis Hamilton behövde.

Precis vad VM-fighten behövde.

Vettels klassiska punka öppnar för dramatisk andra halvlek.

Lewis Hamilton fick kritik i veckan för att han inte hängde med på F1-uppvisningen i centrala London. Men när det var allvar visade Hamilton vad som är viktigast. Britten lät konkurrenterna sköta showen på Londons gator.

På Silverstones klassiska racerbana dominerade han stort. Trots en dramatisk omstart och konkurrenternas försök med tidiga depåstopp hade ingen en chans mot världens just nu snabbaste förare.

Hamilton fick också oväntad hjälp i VM-fighten mot Sebastian Vettel då tyskens Pirelli-däck svek honom med ett par varv från mål. Samma öde drabbade Vettels Ferrari-kompis Kimi Räikkönen.

Pirelli startade direkt en undersökning men säger i ett meddelande att de två Ferrari-bilarna drabbades av två olika problem. Räikkönens slitbana gav upp men luften stannade kvar och han kunde ta sig till depån relativt snabbt. Därmed räddade finländaren tredjeplatsen. 

Vettel fick en klassisk punktering och utan luft tog det för lång tid att ta sig tillbaka till depån. Vettel tappade viktiga placeringar och VM-poäng. 

Hamilton har haft sin del av oturen den här säsongen och behöver inte be om ursäkt för de extra intjänade poängen på Vettel.

Och med tanke på bråket med Vettel i Baku och kritiken för London-eventet somnade säkert Hamilton med ett stort leende på läpparna.

Skiljer bara en poäng

F1-cirkusen har racet i Ungern kvar före semestern. Nu skiljer det bara en ynka poäng mellan Vettel och Hamilton men vi ska verkligen inte räkna bort finländaren Valtteri Bottas, 23 poäng bakom Vettel.

Bottas kör för sin framtid i Mercedes och verkar komma allt bättre överens med bilen. Finländaren gör fler prickfria varv och snabbheten finns där också. Det ryktas också att Mercedes-folket trivs bättre och bättre med Bottas och att de gillar lugnet Hamilton/Bottas mer än inbördeskriget Hamilton/Rosberg.

Marcus Ericsson hade ett nytt lopp där han gjorde sitt bästa med bilen. Men Sauber-bilen är helt inte tillräckligt snabb. Ericsson kan bara hoppas att nye teamchefen Frederic Vasseur som började direkt efter Silverstone nu börjar en renovering av teamet och bilen.

Precis som Sauber behöver McLaren ett snabbt beslut om vilken motor som ska användas nästa säsong. Mercedes är favoritalternativet för McLaren och Ferrari för Sauber. Det skulle vara det bästa alternativet för båda teamen och enda chansen för McLaren att ha minsta chans att få behålla Fernando Alonso i teamet.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag