Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hamilton säljer bilen för 100 000 000 kr

Lewis Hamilton.
Foto: DAVID DAVIES / STELLA PICTURES / PA

Lewis Hamilton gillade inte att köra den men behöll den i sju år.

Hans exklusiva bil Pagani Zonda 760 LH har nu blivit såld för över hundra miljoner kronor.

2014 köpte Lewis Hamilton sin Pagani Zonda 760 LH för knappt 15 miljoner kronor. 

Bilen kom från tillverkaren Pagani som designade den som Hamilton ville ha den, bland annat med en manuell växellåda och lila interiör och exteriör.

Bilen har dock inte blivit någon favorit för Lewis Hamilton och den spanska tidningen SoyMotor skriver att den inte ens har hundra mil på vägmätaren. Dessutom råkade Hamilton ut för en olycka med bilen 2015, vilket orsakade skador på motorn.

– Zondan är hemsk att köra. Det är den bil jag har som låter bäst men att hantera är det den värsta, har Hamilton sagt enligt The Sun.

Lewis Hamilton säljer sin bil

Den miljömedvetne Lewis Hamilton har också lovat att sluta köra ”superbilar”. 

– Jag kör inte bilarna som jag äger längre. Jag kör bara min (Mercedes) EQC, sa han till reportrarna inför Toscanas GP förra hösten.

Hamiltons Pagani Zonda 760 LH – som kan gå i 350 kilometer i timmen och går från 0 till 100 km/h på 2,6 sekunder – är nu såld till en annan brittisk ägare, enligt The Zonda Registry.

Lewis Hamilton kan räkna hem en rejäl vinst på försäljningen av bilen, trots att den inte blev någon succé för honom själv. Flera medier, bland annat den italienska biltidningen Quattroroute, rapporterar att han sålde den för 10 miljoner euro (drygt hundra miljoner kronor). Detta ska ha varit möjligt eftersom Zondas har ökat rejält i värde.

”Priserna för engångs-Zondas har skjutit i höjden de senaste åren”, skriver bilsajten Carscoops.

Därför blev Hamilton vegan

Lewis Hamilton.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.