Foto: HOCH ZWEI / IMAGO/HOCHZWEI IMAGO SPORTFOTODIENST
 Foto: HOCH ZWEI / IMAGO/HOCHZWEI IMAGO SPORTFOTODIENST

Hamilton kvalade snabbast på Silverstone

Publicerad

Lewis Hamilton kommer starta längst fram i formel 1-loppet på klassiska Silverstone i Storbritannien.

Hemmaföraren – som är tvåa i sammandraget efter Ferraris Sebastian Vettel – var snabbast i lördagens tidskval.

En halv sekund före Vettels finländske stallkamrat Kimi Räikkönen.

Mercedes-föraren Lewis Hamilton, 32, från Stevenage i England har vunnit Storbritanniens GP på Silverstonebanan de senaste tre åren.

Mycket tyder på att det blir en fjärde seger i år för den dubble världsmästaren.

Hamilton har imponerat under de regndrabbade träningsloppen på fredagen och lördagen och var snabbast i det avslutande tidskvalet.

Britten var drygt en halv sekund snabbare än finländaren Kimi Räikkönen, Ferrari, och kommer starta längs fram när söndagens formel 1-lopp avgörs.

Nära Schumis rekord

Det blir 67:e gången som Hamilton startar i pole position. Han är nu en ifrån tyske Michael Schumachers rekord på 68.

Tyske VM-ledaren Sebastian Vettel startar som trea i söndagens lopp. Svenske Sauberföraren Marcus Ericsson – som ännu inte kört in någon VM-poäng – startar som 19:e.

Vettel, som blev världsmästare fyra år i rad 2010–2013, leder VM sammandraget, 20 poäng före Hamilton, efter nio av 20 deltävlingar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag