Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hälsoproblem har stoppat Elgh från F1-sändningarna

Foto: STEFAN FORSELL

Många har undrat varför inte Eje Elgh varit experkommentator i Viasats F1-sändningar under vårens tävlingar.

Nu berättar den populäre kommentatorn om sina hälsoproblem som stoppat honom från tv-rutan.

– Jag har haft lite problem med hjärtat men fått den allra bästa hjälpen. Jag räknar med comeback i Frankrike, berättar Eje.

Eje Elgh har varit en välbekant röst under F1-sändningarna i såväl TV4 som Viasat och arbetat med F1 sedan 1990-talet. Men de senaste F1-loppen har Eje inte varit en del av sändningarna utan lämnat över expertrollen till Rickard Rydell och Björn Wirdheim.

Tidigare i år valde också Eje Elgh att hoppa av F1-tävlingen i Monaco med historiska F1-bilar och låta Björn Wirdheim tävla i Ronnie Petersons gamla March 711. Nu kan vi avslöja anledningen till att Eje Elgh inte synts till under våren. 

– Vid en hälsokontroll upptäcktes det att jag hade lite oregelbundna hjärtslag. Det är klart att jag blev lite orolig. Jag hoppade direkt av Monaco och undersökte hjärtat hos en specialist.

– Nu är allt kontrollerat och jag har fått lite mediciner. Det är inget allvarligt eller ovanligt utan kan bero på många saker, ålder är en. Eller stress. Jag funderade en stund och bestämde mig för att börja ta det lite lugnare.

Eje har rest runt med F1-cirkusen i över 25 år och före det var han en aktiv tävlingsförare. De sista åren tävlade Eje i Japan. Han har också gjort inhopp i tuffa Dakar-rallyt samt kört ett par race i äldre F1-bilar.

– Jag har levt så här så länge att jag vant mig, jag reagerar inte på viss stress. Men det är klart att det sliter att resa mycket. När jag låg där på hotellrummet funderade jag såklart mycket. Min pappa fick en hjärtinfarkt, sånt tänkte jag på, säger Eje som fyller 65 år om några veckor.

– Jag har fått allra bästa stöd av läkare och av Viasat, de har varit förstående.

Eje Elgh tog ledigt från Viasat under tre tävlingar men räknar med att vara tillbaka i kommentatorsbåset till Frankrikes Grand Prix på Paul Ricard den 22 till 24 juni.

Eje Elgh har sedan 2006 varit rådgivare till Marcus Ericsson och styrt hans karriär till formel 1. Nu är pressen stor på Marcus att leverera resultat för att få stanna i F1-cirkusen.

– Så är det i F1, det är alltid press från något håll. Marcus har inte varit nöjd med de senaste loppen. Det var synd att han inte fick göra sitt sista kvalförsök i Monaco.

Många tv-tittare har undrat över Eje Elghs situation och i Viasats F1-podd berättade F1-producenten Erik Stenborg att det spekulerats i om Eje fått sparken eller om kommentatorerna varit osams.

– Han har velat ta det lite lugnare bara, och vi vill behålla honom länge till, säger Stenborg i podden.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!