Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Glömmer inte vem jag har att tacka för det”

F1-stjärnan Michael Schumacher skadades i en skidolycka vintern 2013.
Corinna SchumacherFoto: THIBAULT CAMUS / AP
Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/HJS IMAGO SPORTFOTODIENST

Corinna Schumacher ger nu sin första intervju sedan maken, formel 1-legendaren Michael Schumachers, skidolycka i december 2013. 

I Mercedes magasin She Magazine berättar hon om tacksamheten gentemot Michael för hur han stöttat såväl henne som dottern Gina i deras satsning på ridsport. 

– Jag glömmer inte vem jag har att tacka, det är min make Michael, säger hon. 

1995 så gifte sig Michael och Corinna Schumacher. Michael var då redan en stjärna i formel 1-värden och hade det året vunnit sin andra VM-titel. 

Tio år senare hade Schumacher vunnit totalt sju VM-titlar och räknades som en av tidernas främsta formel 1-förare och för att fira hans och Corinnas tioårsdag som gifta köpte han en gigantisk hästgård i Schweiz till henne. 

Corinna Schumacher har i hela sitt liv var extrem intresserad av ridsport och hästhållning, vilket har smittat av sig på dottern Gina Schumacher, som vann EM-guld med det tyska laget i somras. 

Corinna Schumacher berättar nu, i sin första intervju någonsin sedan Michaels skidolycka, att köpet av hästgården låg till grund för Ginas framgång som ryttarinna. 

Corinna Schumachers första intervju efter skidolyckan

Hon avslöjar dessutom att Michael tidigt såg Ginas talang och lät Corinna veta det. 

– Han sa en dag att Gina skulle bli en mycket bättre ryttarinna än vad jag är. När han sa det blev jag inte direkt glad. Jag frågade vad han menade med det, för jag arbetade med hästar varje dag och kväll, säger Schumacher i Mercedes magasin She Magazine. 

Michael Schumacher menade att Corinna var för snäll för att lyckas, till skillnad från Gina. 

Även Gina medverkar i intervjun och hon berättar att pappa Michael alltid stöttat henne i hennes dröm att bli framgångsrik. 

– Han lärde mig från en tidig ålder att min dröm skulle kräva väldigt mycket jobb. Mer jobb än vad som krävdes för honom att bli formel 1-världsmästare. För när du kör bil ställer du bara den i garaget när du är klar. En häst måste tas om hand hela tiden, även på söndagar, säger Gina Schumacher. 

Michael Schumacher skadade sig allvarligt i en skidolycka vintern 2013 och det är väldigt få som vet hur det är ställt med honom i dag.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.