Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Glädjen: Helgens lopp visas gratis i Sverige

Foto: FRANCISCO SECO / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: PIXATHLON/SHUTTERSTOCK / PIXATHLON/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Under onsdagen kom ett positivt för alla svenska racing-fans. Helgens GP i Mexiko kommer nämligen att vara gratis för alla i Sverige – via streamingsajten Twitch.

I helgen har Lewis Hamilton chansen att plocka hem sin sjätte VM-titel i formel 1 i samband med Mexikos Grand Prix.

Rättigheterna att sända formel 1 i Sverige ägs idag av NENT Group och brukar främst visas på betalkanalen Viasat Motor.

Den här veckan kommer dock alla svenska fans ha möjlighet att se samtliga träningspass, kvalet och huvudloppet gratis. Detta via streamingsajten Twitch, som är en plattform som primärt är till för att sända esport och där privatpersoner även har möjlighet att sända sitt eget spelande.

Den här möjligheten kommer utöver Sverige även finnas i Tyskland, Schweiz, Luxemburg, Danmark och Norge, och är ett beslut som tagits för att öka samarbetet mellan motor- och esport-världen.

Vill öka intresset för formel 1

En del i dealen kommer därför innebära en inkludering av esport-element i samband med sändningen, där kända esport-profiler kommer att hålla i respektive lands sändning.

– Vi ser verkligen fram emot att få dela den här racehelgen live med alla fans, säger PietSmiet, som kommer att bidra till sändningen i Tyskland Schweiz och Luxemburg, i ett pressmeddelande.

Miljontals personer följer dagligen sändningarna på Twitch. Frank Arthofer, ansvarig för formel 1:s digitala strategi, ser detta som en möjlighet att öka intresset för sporten.

– Twitch har en otroligt stor spridning, ett unikt och kreativt sätt att sända sport och en engagerad publik; de är den perfekta partnern för oss att samarbeta med i det här projektet, säger han.

 

LÄS MER: Det hände på 1970-talet – alla delar från SportExpressens nostalgiserie

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.