Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fruns tårar: ”Saknar Michael varje dag”

Michael Schumacher med frun Corinna 2012.
Foto: JOHN FARR / ALLPIX/IBL
Corinna Schumacher.
Foto: FRISO GENTSCH / AP DPA

Hon brister ut i gråt.

Samtidigt öppnar Corinna Schumacher för första gången upp om maken Michaels liv efter olyckan.

– Jag saknar honom varje dag. Michael är här. Han är annorlunda, men han är här, säger hon i Netflix-dokumentären.

Snart åtta år har gått sen den där skidolyckan då Michael Schumachers liv förändrades för alltid.

Sen dess har informationen kring den ikoniske formel 1-förarens hälsotillstånd varit knapp. Då och då har det sipprat ut nya detaljer från vänner till familjen eller gamla kolleger till Schumacher.

Detaljer om rigorös säkerhetsbevakning kring familjens hem, vårdpersonal som bevakar honom dygnet runt och hemliga operationer i Paris. Den sjufaldige världsmästarens hustru Corinna har vid ett fåtal tillfällen uttalat sig ytterst fåordigt om makens olycka, men i den nya Netflix-dokumentären ”Schumacher”, som släpps nästa vecka, öppnar hon upp desto mer.

”Vi lever tillsammans hemma”

Corinna Schumacher kan inte hålla tillbaka tårarna när hon pratar om familjens nya liv efter den tragiska olyckan.

– Michael är här. Han är annorlunda, men han är här. Och det ger oss styrka, säger hon.

– Vi lever tillsammans hemma. Vi går igenom terapi och vi gör allt vi kan för att Michael ska bli bättre och se till så att han har det bekvämt. Helt enkelt: Han ska känna att vi är en familj, att vi har det bandet. Oavsett vad så kommer jag göra allt jag kan. Det gäller för oss alla. Det är klart att jag saknar Michael varje dag, men det är inte bara jag, det är barnen, hans pappa, alla runt honom. Jag menar.. alla saknar Michael.

Därför berättar familjen inget

Enligt Corinna Schumacher har maken alltid värnat om det privata. Och det vill hon respektera.

– Vi försöker bara vara en familj, precis som Michael ville ha det och som han fortfarande vill ha det. Vi går vidare med våra liv. ”Privatliv är privatliv”, som han alltid sade. Det är väldigt viktigt för mig att han får fortsätta ha sitt privatliv intakt, så mycket som det bara går. Michael skyddade alltid oss och nu är det vår tid att skydda honom.

Michael Schumachers son Mick har gått i pappas fotspår och tillhör formel 1-stallet Haas.

I dokumentären berättar jättetalangen om sin stora saknad.

– Jag tror att jag och pappa skulle känna varandra på ett annat plan i dag (jämfört med innan olyckan). Helt enkelt för att vi talar samma språk: Motorsportens. Vi skulle ha mycket mer att prata om i dag, säger han och avslutar:

– Det är där jag oftast har mina tankar. Tankar om hur häftigt det skulle vara. Det skulle betyda allt. Jag hade gett upp allt annat för just det.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.