Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fruns rörande tal efter ”Schumis” hederspris

Corinna och Michael Schumacher.
Foto: J.L.CEREIJIDO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Michael Schumacher prisades under FIA:s gala.
Foto: JOHN FARR / ALLPIX/IBL

Michael Schumacher har fått ett hederspris.

På plats på FIA:s gala i Genève tog hans fru Corinna emot priset i ett sällsynt framträdande.

– Michael har alltid visat stort hjärta för människor i nöd, sa Corinna Schumacher på scenen.

Det internationella bilsportförbundet FIA delade ut priser på sin årliga gala i Genève under fredagen. Då fick bland annat Lewis Hamilton ta emot trofén för sin sjunde världsmästartitel och Mick Schumacher fick priset för totalsegern i formel 2.

Men under galan delades också specialpriser ut och både Lewis Hamilton och Michael Schumacher fick hederspriser från FIA:s president Jean Todt.

– Michael och Lewis är mästare men också otroliga människor. Michael var alltid redo att stötta alla initiativ som skulle hjälpa samhället, till exempel arbetet för säkerhet på vägarna. Att ha människor som Michael och Lewis att umgås med och utbilda ungdomar med är livsviktigt, sa Todt på scenen.

Corinna Schumachers tal efter priset

Ytterligare en person som framträdde på galan var Michael Schumachers fru Corinna Schumacher. Sedan hennes mans allvarliga skidolycka och hjärnskada vintern 2013 har Corinna Schumacher varit sparsam med offentliga framträdanden 

Hon gjorde dock ett undantag för att ta emot priset och höll dessutom ett tacktal.

– Han älskade racing så mycket, sa Corinna Schumacher om sin man enligt planetf1.com.

Michael Schumacher var inspirationskällan som ledde till att hans familj skapade organisationen ”Keep Fighting Foundation”.

– Michael har alltid visat stort hjärta för människor i nöd. Med ”Keep ”Fighting Foundation” vill vi fortsätta med arbetet som han startade.

Lewis Hamilton prisades för sitt engagemang för mångfald i formel 1 och ytterligare ett hederspris under galan gick till räddningsteamet i Bahrain som såg till att föra Romain Grosjean i säkerhet när hans bil stod i lågor.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.