Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fruktar för Schumis liv – familjen agerar

Stjärnornas uppmaning: "Stanna hemma"
Familjen är orolig för Michael Schumachers hälsa under corona-epidemin.Foto: AI PROJECT / ACTION IMAGES BILDBYRÅN
Michaels fru Corinna och sonen Mick.Foto: PEOPLE PICTURE/WILLI SCHNEIDER/SHUTTER / PEOPLE PICTURE/WILLI SCHNEIDER/SHUTTERSTOCK SHUTTE

Familjen är orolig för Michael Schumachers hälsa.

F1-legendaren tillhör en av riskgrupperna för coronaviruset och familjen Schumacher har nu vidtagit åtgärder för att skydda honom, skriver Express.

Coronaviruset härjar i Europa, så även i Schweiz där hela landet är försatt i karantän och sammankomster på fler än fem personer har förbjudits i landet fram till och med 19 april.

Nu har Formel 1-legendaren Michael Schumachers familj vidtagit åtgärder för att skydda hans hälsa.

Schumacher, som efter en skidolycka 2013 lider av hjärnskador, är i särskilt utsatt tillstånd för coronaviruset på grund av hans mångåriga hälsobekymmer. Schumacher vårdas sedan dess i hemmet av ett slimmat vårdteam och uppdateringarna kring hans hälsa har varit få sedan olyckan.

Schumachers familj skyddar honom från covid-19

Familjen Schumacher bor i orten Gland intill Genevesjön och engelska Express skriver nu att familjen Schumacher, hustrun Corinne och dottern Gina Maria, drar ner på antalet möten med andra människor. Detta för att undvika att dra på sig viruset och i sin tur smitta Michael.

Express hänvisar till tyska Bunte där en person med insyn i familjen Schumacher berättar:

– Det är en kritisk period och familjen agerar därför med största möjliga försiktighet.

Den tyska sajten VipFlash har samma uppgifter och skriver också att hustrun Corinne och dottern Gina Maria kommer avstå sina dagliga ridturer med familjens hästar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.