Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Fruktansvärd handling” – nu avslöjas sanningen

Foto: JOHN BAZEMORE / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHN BAZEMORE / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHN BAZEMORE / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDREW STEIN / AP TT NYHETSBYRÅN

En snara hittades i hans bil – men var inget hatbrott enligt FBI.

Nascarföraren Bubba Wallace rasar ändå mot handlingen och menar att det inte spelar någon roll att den var just i hans bil.

– Det var en snara. Oavsett om den knöts 2019 eller någon annan gång så var det en snara, säger han enligt CNN.

Efter en undersökning har FBI kommit fram till att snaran som hittades i Bubba Walace bil inte var ett hatbrott.

”FBI har underrättats om att garage 4, där snaran hittades, tilldelades Bubba Wallace förra veckan. Undersökningen har också fått fram bevis på att snaran som hittades i garage 4 fanns där så tidigt som i oktober 2019”, säger den agent som ansvarar för utredningen i ett skriftligt uttalande som fortsätter:

”Ingen kunde ha vetat om att Wallace skulle tilldelas garage 4.”

Bubba Wallace ilska: ”Det var helt klart en snara”

Wallace säger till CNN att oavsett om snaran var riktad mot honom eller inte så var repet knutet som en snara som han säger är likadan som de som han på bilder sett användes vid lynchningar av svarta amerikaner.

– Det som hängde i mitt garage var inte ett rep för att stänga en port. Det riktades inte mot mig, men det är helt klart en snara, säger han.

Bubba Wallace är den ende bilföraren i Nascar-serien som är svart. Sedan George Floyd dog i Minneapolis i samband med ett brutalt polisingripande har den 26-årige amerikanen prytt sin bil med texten ”Black lives matter” och burit en T-shirt med Floyds sista ord: ”I can't breathe”.

När Wallace tävlade under natten till tisdagen hölls en gemensam manifestation där Nascars förare knuffade hans bil över startlinjen, varpå en rörd Wallace klev ur och sedan tog en bild på sig själv med övriga i bakgrunden.

”Tillsammans”, skrev han intill bilden som han publicerade på sociala medier.

”Vi har inlett en omedelbar utredning”

Han tycker också att det inte spelar någon roll om snaran var riktad till honom eller någon annan.

– Det var en snara. Oavsett om den knöts 2019 eller någon annan gång så var det en snara. Så: den var inte avsedd för mig men någon knöt en snara, säger Wallace enligt CNN.

Även Nascar har uttalat sig om händelsen.

”Vi är arga och upprörda och kan inte tillräckligt poängtera hur seriöst vi tar den här avskyvärda handlingen”, skriver man i ett uttalande.

”Vi har inlett en omedelbar utredning och kommer gör allt för att identifiera den eller de personer som är ansvariga och få bort dem från sporten.”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.