Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fredrik Ekblom upp i topp i TTA efter seger

Fredrik Ekblom vann andra deltävlingen av TTA.

Och leder nu racingens elitserie.

– Det kan inte bli bättre, sade Ekblom.

Linus Ohlsson vann TTA-premiären på Gelleråsen.

I den andra deltävlingen blev Saab-föraren sjua. Först i mål var i stället Fredrik Ekblom med sin Volvo.

Robert Dahlgren, också Volvo, hade pole position i Anderstorp, men efter fem varv tog sig Ekblom förbi. En ledning han höll hela vägen – före just Dahlgren.

– Min bil gick fantastiskt bra. Jag är så nöjd. Jag fick en hygglig start och kunde jaga ikapp snabbt, sade Ekblom till racingseriens hemsida.

"Kan inte bli bättre"

Trea i loppet slutade Fredrik Larsson, BMW, en plats han hade från första varvet. Fyra kom Tommy Rustad, Volvo, och femma blev Richard Göransson, BMW, efter att ha kört upp sig från elfte plats.

Resultaten gör att lördagens vinnare också leder totalt efter två tävlingar av åtta. Ekblom har 49 poäng, Ohlsson 34 och Göransson 26.

– Seger och mästerskapsledning, det kan inte bli bättre, sade Ekblom.

Nästa lopp körs om två veckor på Göteborg City Arena. Något som totalledaren ser framemot.

– Det ska bli mycket spännande att tävla med dessa bilar på utmanande City Arena. Det är dessutom Volvos hemmabana och vi ska ladda hårt för att fortsätta vara i topp där.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.