Foto: Läsarbild.Foto: Läsarbild.
 Foto: Läsarbild.
Magnus Nygren. Foto: Anna-Lena BergqvistMagnus Nygren. Foto: Anna-Lena Bergqvist
Magnus Nygren. Foto: Anna-Lena Bergqvist
Foto: Tony WelamFoto: Tony Welam
 Foto: Tony Welam

Fotograf blev påkörd under Svenska rallyt

Publicerad

En person har blivit påkörd under Svenska rallyt i värmländska Råda.

Mannen i fråga är fotograf som stod nära banan och blev träffad av en bil.

– Han har förts till sjukhus, säger Svenska rallyts presschef Jonas Bjällfalk till SportExpressen.

– Det såg fruktansvärt ut, säger hockeystjärnan Magnus Nygren, som var vittne till kraschen.

Den polske föraren Michal Solowow tappade kontrollen över sin bil under fullfartstestet, även kallat "shake down", under torsdagsmorgonen.

Hans bil voltade, och en fotograf blev träffad av fordonet.

– Det stämmer att en person blev träffad av en rallybil. Han var helt utom fara, men han blev förd till sjukhus för observation. Jag känner inte till vilka sorts skador. Informationen jag har fått är att han blev omtöcknad och att ambulans naturligtvis tillkallades, säger Svenska rallyts presschef Jonas Bjällfalk till SportExpressen.

– Han var omtöcknad, men det antar jag att man blir om man blir påkörd av en rallybil.

"Har smärtor"

Vad var det som hände?

– Han stod nära vägen och fotograferade när Solowow fick nåt kast och gick av och rullade runt. Så jag vet inte om han stod dumt till eller om det var en olycka. Jag har inte meterdetaljerna. Men det verkar som att det såg otäckare ut än vad det var.

Tommy Lindh, pressinformatör vid Värmlandspolisen:

– Personen har blivit förd med ambulans och han har klagat på smärtor i kroppen och företrädesvis i ryggen. Uppgifter från olyckplatsen gör gällande att det har gått förhållandevis bra. Som jag tolkar det så är det inget allvarligt.

"Såg fruktansvärt ut"

Hockeyproffset Magnus Nygren, som spelade i Färjestad innan han blev draftad av NHL-klubben Montreal Canadiens, är på rallyt som åskådare. Han blev vittne till kraschen.

– Solowow kommer i en skarp kurva i hög fart, en bra bit över 100 kilometer i timmen, och slår i en snövall. Publiken står på förarens vänstra sida, men fotografen står på högersidan. Så när Solowow snurrar träffar han fotografen med bakvagnen, och han flög en bra bit ut i skogen, säger Nygren.

– Det såg fruktansvärt ut. Det var en jävla smäll. Väldigt, väldigt otäckt. Han flög som på en overklig film.

Nygren blir märkbart lättad när han får höra att fotografen inte har drabbats av livshotande skador.

– Det är fantastiskt bra. Och de håller på att dra upp Solowows bil ur diket nu, så det börjar röra på sig, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag