Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förre rivalen: ”Jag har information om honom”

Stjärnans familj kontrollerar all information efter olyckan.
Michael Schumacher och Felipe Massa.Foto: HASAN JAMALI / AP
Foto: DIEGO AZUBEL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÃÖN

Felipe Massa var Michael Schumachers lagkamrat i Ferrari. 

Nu berättar brasilianaren att han varit och besökt Schumacher nyligen. 

– Jag har information om honom, säger Massa enligt Record

2006 kom den brasilianska formel 1-föraren Felipe Massa till Ferrari och blev då lagkamrat med den legendariska föraren Michael Schumacher. 

Det skulle bli Schumachers sista säsong i Ferrari, men trots att han och Massa endast spenderade en säsong som lagkamrater blev de nära vänner. 

Det är därför Massa är en av få som fått besöka Schumacher i hans hem i schweiziska Lausanne efter hans svåra skidolycka vintern 2013. 

F1-stjärnan berättar om sitt möte med Schumacher

Massa berättar i en intervju med brasilianska Fox, som återgetts av tidningen Record, att han nyligen besökte Schumacher. 

– Jag vet hur han har det, jag har information om honom. Men vi måste respektera det beslut som familjen tagit, de gillar inte att avslöja information om hur han har det, så vem är jag att prata om det?, säger Massa. 

– Det jag kan säga är att det inte är en enkel situation. Han genomgår en tuff fas. 

Massa: ”Ber för honom varje dag”

Massa berättar vidare att han och Schumacher blev ”bästa vänner” under sin tid tillsammans i formel 1-cirkusen. 

– Jag har alltid haft ett väldigt nära förhållande till honom. Så varje dag nu så hoppas jag och ber för att han ska bli bättre. Inte minst nu när hans son Mick kör, säger Massa. 

Schumachers son, Mick Schumacher, blev världsmästare i formel 3 den gångna säsongen och ska den här säsongen köra i formel 2. 

Sedan sin olycka har det framkommit väldigt lite informaton gällande Michael Schumachers hälsotillstånd. De få som fått besöka honom vittnar dock om att olyckan inneburit svåra men för honom. 

Den italienska neurokirurgen Nicola Acciari berättade så sent som i januari i år att Schumacher är ”mycket förändrad” sedan olyckan. 

Under sin karriär körde Felipe Massa, 39, totalt 272 formel 1-lopp och vann 11 (totalt 41 pallplatser). Han lyckades dock aldrig vinna världsmästartiteln. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.