Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Formel 1:s krisbeslut: Startar virtuell serie

Foto: STEPHEN BLACKBERRY/ACTION PLUS/SHUTTERS / STEPHEN BLACKBERRY/ACTION PLUS/SHUTTERSTOCK SHUTTE
Foto: PIXATHLON/REX / PIXATHLON/REX/IBL REX FEATURES

Två lopp har ställts in och fem lopp skjutits upp i årets formel 1-mästerskap. Nu meddelar formel 1 att man startar en ny virtuell serie – där flera nuvarande F1-förare kommer att vara med och delta.

Både Australiens och Monacos Grand Prix har ställts in. Samtidigt har loppen i Bahrain, Vietnam, Kina, Nederländerna och Spanien skjutits fram på obestämd tid.

Detta på grund av den pågående situationen kring coronaviruset covid-19.

Nu väljer formel 1 att lansera en ny virtuell racingserie i ett försök att lindra alla motorälskares abstinens.

– I dessa oförutsägbara tider vill vi underhålla de fans som saknar att få sin dagliga dos av sport, säger Julian Tan som är en av initiativtagarna.

Flera formel 1-förare deltar

Serien startas med syftet att kunna fortsätta låta formel 1-fans se lopp, och serien kommer att inledas den 22 mars med ett virtuellt Bahrains Grand Prix.

Därefter kommer ett virtuellt GP köras samma datum som de planerade loppen på formel 1-kalendern skulle ha ägt rum, tills dess att de riktiga loppen återupptas igen.

Bland deltagarna kommer det att finnas både nuvarande formel 1-förare samt andra ”stjärnor” som i nuläget inte offentliggjorts.

Den virtuella serien kommer att köras på PC-spelet F1 2019 men kommer endast finnas till i underhållningssyfte. På grund av de stora skillnaderna i tidigare erfarenhet bland deltagarna kommer man därför att anpassa inställningarna för varje förare, för att skapa en så jämn tävling som möjligt.

Serien kommer att finnas tillgänglig att se på Twitch, formel 1:s officiella Youtube-kanal samt på Facebook.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.