Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenske talangen får chansen hos F1-stall

Racingtalangen Gustav Malja från Malmö.Foto: TOMAS LEPRINCE
Foto: TOMAS LEPRINCE

Pallplats senast i formel 2 i Monaco.

Nu kommer nästa framgång får 21-årige Gustav Malja - som inbjudits till testkörningar för Saubers formel 1-team.

Det är goda tider för den unge racingtalangen från Malmö.

Förra helgen kom Gustav Malja trea i stadsloppet i Monaco i formel 2-serien och sa då:

– En fantastiskt härlig känsla. Det är verkligen mäktigt att få stå på pallen just här i Monaco, i den här miljön och i den mest klassiska tävlingen av alla. Det har varit en bra helg överlag och jag ser redan fram emot att bygga vidare på det här under resten av säsongen.

Efter tre deltävlingar är Gustav på nionde plats totalt i formel 2-serien och hans framgångar har öppnat dörren till den största racingcirkusen: formel 1.

Testkörning på Hungaroring

21-åringen är klar för en testkörning för Sauber, på klassiska Hungaroring, utanför Budapest i Ungern, den 1-2 augusti, dagarna efter att årets formel 1-race avgjorts där.

Malja kommer få köra en av Saubers bilar av 2017 års modell, Sauber C36-Ferrari.

- Det här är en fantastisk möjlighet. Att få chansen att köra en Formel 1-bil är extremt inspirerande och en barndomsdröm som går i uppfyllelse; jag kan inte nog uttrycka hur mycket jag ser fram emot det här. Jag kommer att göra allt som står i min makt för att göra ett bra jobb och lära mig så mycket som möjligt. Ett stort, stort tack till Sauber F1 Team för det här förtroendet, säger Gustav i ett pressmeddelande.

"Han har gjort regelbundna framsteg"

Marcus Ericssons chef Monisha Kaltenborn hyllar Gustav:

- Vi är glada att kunna ge Gustav den här chansen att ta ytterligare ett steg i sin racingkarriär och att få uppfylla en av hans drömmar, säger Saubers teamchef och fortsätter:

- Att köra en Formel 1-bil för första gången är alltid ett speciellt ögonblick för en racingförare – och det blir samma sak för Gustav. Vi har följt hans satsning under de senaste åren, och speciellt efter avancemanget till GP2 förra året där han gjorde regelbundna framsteg.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.