Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Formel 1-profilen död i motorcykelolycka

Andrea De Cesaris dog i en motorcykelolycka. 
Bara timmar tidigare kraschade Jules Bianchi i Japans GP. Foto: Clive Mason

Söndagen var en mörk dag för Formel 1-sporten. Bara timmar efter att Jules Bianchi kraschade svårt i Japans GP omkom den före detta F1-föraren Andrea De Cesaris i en motorcykelolycka.

Andrea De Cesaris omkom i en motorcykel utanför Rom under söndagen. Detaljerna kring olyckan är fortfarande få - men enligt motorsport.com omkom De Cesaris direkt.

Italienaren De Cesaris var aktiv inom F1-cirkusen mellan 1980-1994, han deltog i över 200 lopp.

Han vann aldrig, men startade i pole position flera gånger och tog fem pallplatser under karriären.

Bara timmar efter svåra kraschen

Nyheten om Andre De Cesaris bortgång kom bara timmar efter fransmannens Jules Bianchis svåra krasch vid Japans GP. Bianchi kraschade rakt in i en traktor vid sidan av banan och fördes till sjukhus med en befarad blödning i hjärnan. Enligt internationella bilsportsförbundet, FIA, drabbades Bianchi av en allvarlig skallskada.

"Datortomografin visar att han har drabbats av en allvarlig skallskada och han genomgår just nu en operation. Efter operationen kommer han att förflyttas till intensivvårdsavdelningen där han kommer att övervakas."

Opererades under eftermiddagen

Enligt BBC opererades Bianchi under söndagseftermiddagen. När fransmannen lämnade operationssalen andades han för egen maskin. Jules Bianchi vårdas fortfarande på intensivvårdsavdelningen.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!