Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Formel 1-profilen död i motorcykelolycka

Andrea De Cesaris dog i en motorcykelolycka.
Bara timmar tidigare kraschade Jules Bianchi i Japans GP.
Foto: Clive Mason

Söndagen var en mörk dag för Formel 1-sporten. Bara timmar efter att Jules Bianchi kraschade svårt i Japans GP omkom den före detta F1-föraren Andrea De Cesaris i en motorcykelolycka.

Andrea De Cesaris omkom i en motorcykel utanför Rom under söndagen. Detaljerna kring olyckan är fortfarande få - men enligt motorsport.com omkom De Cesaris direkt.

Italienaren De Cesaris var aktiv inom F1-cirkusen mellan 1980-1994, han deltog i över 200 lopp.

Han vann aldrig, men startade i pole position flera gånger och tog fem pallplatser under karriären.

Bara timmar efter svåra kraschen

Nyheten om Andre De Cesaris bortgång kom bara timmar efter fransmannens Jules Bianchis svåra krasch vid Japans GP. Bianchi kraschade rakt in i en traktor vid sidan av banan och fördes till sjukhus med en befarad blödning i hjärnan. Enligt internationella bilsportsförbundet, FIA, drabbades Bianchi av en allvarlig skallskada.

"Datortomografin visar att han har drabbats av en allvarlig skallskada och han genomgår just nu en operation. Efter operationen kommer han att förflyttas till intensivvårdsavdelningen där han kommer att övervakas."

Opererades under eftermiddagen

Enligt BBC opererades Bianchi under söndagseftermiddagen. När fransmannen lämnade operationssalen andades han för egen maskin. Jules Bianchi vårdas fortfarande på intensivvårdsavdelningen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.