Foto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSENFoto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSEN
 Foto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSEN
Foto: MICKE FRANSSON / TT NYHETSBYRÅNFoto: MICKE FRANSSON / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: MICKE FRANSSON / TT NYHETSBYRÅN

Flyger mot seger efter missen på travbanan

Publicerad

För ett år sedan körde Thierry Neuville bort segern i Svenska rallyt efter ett pinsamt misstag på travbanan i Karlstad.

Men i år verkar inget kunna stoppa belgaren som flyger fram mot sin första seger i Sverige.

– Det som hände i fjol fick inte hända igen.

Vi som var på travbanan i Karlstad förra året minns hur en besviken Thierry Neuville gjorde ett mycket enkelt misstag som kostade honom segern i Svenska rallyt.

Därför var spänningen stor när Neuville stod på startlinjen igen – den här gången mot den kanske värste konkurrenten om totalsegern i årets rally, Andreas Mikkelsen.

Men nu gjorde Neuville inga misstag alls. Han var snabbast på sträckan och drygade ut sin totalledning. Även lördagens sista sträcka i Torsby vanns av belgaren som nu har en ledning på drygt 20 sekunder till överraskningen, irländaren Craig Breen.

Neuville på väg mot rallysegern

Speciellt andra halvan av den långa lördagen i skogarna i Värmland dominerades av Neuville. Men det kunde gått riktigt illa i tuffa Colins Crest. Neuville kom snett i hoppet och såg ut att landa i snövallen. 

Efter en mirakulös räddning kunde Neuville kör i mål – snabbast av alla. 

– Jag touchade snövallen en aning. I fjol körde jag försiktigt över hoppet men nu är det fight, så jag satsade, sa Neuville efter att ha orsakat andnöd och hjärtstopp på den stora Hyundai-klacken vid hoppet.

Mads Östberg visade på att de norska backhoppargenerna även finns hos rallyförarna och flög längts av alla i Colins Crest, 42 meter på första varvet och en meter kortare i andra hoppet.

I WRC2-klassen fortsätter japanen Takuma Katsuta att överraska och han leder, åtta sekunder före hemmahoppet Pontus Tidemand.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag