Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Flyger mot seger efter missen på travbanan

Foto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSEN
Foto: MICKE FRANSSON / TT NYHETSBYRÅN

För ett år sedan körde Thierry Neuville bort segern i Svenska rallyt efter ett pinsamt misstag på travbanan i Karlstad.

Men i år verkar inget kunna stoppa belgaren som flyger fram mot sin första seger i Sverige.

– Det som hände i fjol fick inte hända igen.

Vi som var på travbanan i Karlstad förra året minns hur en besviken Thierry Neuville gjorde ett mycket enkelt misstag som kostade honom segern i Svenska rallyt.

Därför var spänningen stor när Neuville stod på startlinjen igen – den här gången mot den kanske värste konkurrenten om totalsegern i årets rally, Andreas Mikkelsen.

Men nu gjorde Neuville inga misstag alls. Han var snabbast på sträckan och drygade ut sin totalledning. Även lördagens sista sträcka i Torsby vanns av belgaren som nu har en ledning på drygt 20 sekunder till överraskningen, irländaren Craig Breen.

Neuville på väg mot rallysegern

Speciellt andra halvan av den långa lördagen i skogarna i Värmland dominerades av Neuville. Men det kunde gått riktigt illa i tuffa Colins Crest. Neuville kom snett i hoppet och såg ut att landa i snövallen. 

Efter en mirakulös räddning kunde Neuville kör i mål – snabbast av alla. 

– Jag touchade snövallen en aning. I fjol körde jag försiktigt över hoppet men nu är det fight, så jag satsade, sa Neuville efter att ha orsakat andnöd och hjärtstopp på den stora Hyundai-klacken vid hoppet.

Mads Östberg visade på att de norska backhoppargenerna även finns hos rallyförarna och flög längts av alla i Colins Crest, 42 meter på första varvet och en meter kortare i andra hoppet.

I WRC2-klassen fortsätter japanen Takuma Katsuta att överraska och han leder, åtta sekunder före hemmahoppet Pontus Tidemand.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!