Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flickvännens sorg efter dödsolyckan

Anthoine Hubert avled efter den otäcka kraschen.
Anthoine Hubert.Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO IMAGES / HOCHZWEI/SUER WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: AGENCE / BESTIMAGE / BEST IMAGE TT NYHETSBYRÅN

I går skulle Anthoine Hubert fyllt 23 år.

Nu väljer hans flickvän, Julie Lajoux, att bryta tystnaden och skicka en kärleksfull hälsning till den avlidne racingstjärnan.

”Jag skulle byta allt på jorden mot att att få se dig blåsa ut de 23 ljusen”, skriver hon på Instagram.

Det har gått tre veckor sedan den fruktansvärda olyckan under formel 2-loppet på Spa i Belgien där Anthoine Hubert omkom och Juan Manuel Correa skadades svårt.

Det var under det andra varvet, i den kända kurvan Raidillon, som olyckan var framme. Tre bilar var inblandade i en våldsam kollision och strax efter den stora kraschen meddelade tävlingsledningen att racet inte skulle återupptas.

Senare på kvällen kom beskedet att Hubert hade avlidit till följd av sina skador, medan Correa hade klarat sig men med allvarliga skador på benen och ryggraden.

Tidigare i veckan stod det klart att Juan Manuel Correa har väckts ur sin koma, men att hans tillstånd är fortfarande allvarligt.

Flickvännen Julies sorg: ”Inget kan beskriva smärtan”

För Julie Lajoux, Huberts flickvän, vändes världen upp och ner fullständigt den där söndagen. I ett kärleksfullt inlägg på Instagram kommenterar hon nu tragedin för första gången.

”Den 31 augusti förlorade jag dig, mitt livs kärlek. Inga ord kan beskriva smärtan. I dag är det din födelsedag och jag skulle byta allt på jorden mot att att få se dig blåsa ut de 23 ljusen. Jag är säker på att du har det bra där uppe, och firar som bara du är bäst på att göra”, skriver hon. 

Tillsammans med texten har hon lagt upp ett bildspel med tio bilder på henne och Hubert.

https://www.instagram.com/p/B2tYAbKAV6F/?igshid=1v1wjjhqrv7l3


”Det går inte en sekund utan att jag tänker på dig och ditt leende. Jag saknar dig fruktansvärt mycket, ”Nini”. Att växa utan dig kommer att bli det svåraste i mitt liv.
Jag älskar dig, jag älskar dig och jag älskar dig för resten av mitt liv, min kärlek”,
skriver hon.

Tio år har gått sedan det senast inträffade en dödsolycka i formel 2. Då avled Henry Surtees efter att ha blivit träffad av ett hjul i huvudet under en deltävling på Brands Hatch i Storbritannien.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.