Claes Ivarsson var en av de största i Elit Vetlandas historia Foto: Vetlanda motorsällskapClaes Ivarsson var en av de största i Elit Vetlandas historia Foto: Vetlanda motorsällskap
Claes Ivarsson var en av de största i Elit Vetlandas historia Foto: Vetlanda motorsällskap
Här står förarna uppställda inför tisdagens match Foto: Skärmdump från Smålands-TidningenHär står förarna uppställda inför tisdagens match Foto: Skärmdump från Smålands-Tidningen
Här står förarna uppställda inför tisdagens match Foto: Skärmdump från Smålands-Tidningen

Fina hyllningen – till döde Claes Ivarsson

Publicerad

Claes Ivarssons bortgång togs emot med stor sorg i hela speedway-Sverige.

Under gårdagens prestigemöte mellan Dackarna och Elit Vetlanda hyllades motorikonen.

– Det är en självklarhet, säger Dackarnas lagledare Mikael Karlsson till SMT.

Claes Ivarsson är en legendar inom svensk speedway. Ivarsson lämnade ett särskilt stort avtryck i Elit Vetlanda, som han körde för i 20 år.

Under sina 20 säsonger i klubben Claes Ivarsson samlade 2390 inkörda poäng och är därmed klubbens tredje främsta poängplockare i klubbens historia med, endast slagen av sin äldre bror och Conny Samuelsson.

Totalt blev det två SM-guld med Vetlanda för Ivarsson.

Under måndagen blev det känt att Ivarsson hastigt gått bort, endast 49 år gammal.

– Det har varit tufft. Och det är jobbigt just nu, sa brodern Conny Ivarsson till SPORT-Expressen då.

Den svenske VM-hjälten Tony Rickardsson, var nedslagen av beskedet.

– Det är jättetråkigt, sa Rickardsson.

Claes Ivarsson hyllades med tyst minut i Målilla

Inför gårdagens möte mellan Dackarna och Elit Vetlanda i Elitserien hedrades den bortgångne Vetlanda-ikonen med en tyst minut av båda lagen, och de 5263 åskådare som var på plats i Målilla.

– Han var ännu större lokalt både i Vetlanda och i Målilla men också stor i hela speedway-Sverige så jag tycker att det är en självklarhet och det var inget att fundera på, säger Dackarnas lagledare Mikael Karlsson till SMT.

Alla förare körde också med sorgeband under matchen.

"Det är oförståeligt att Claes är borta. Mina tankar går till Claes nära och kära. I dag kör vi för dig", skrev Elit Vetlandas lagledare Fredrik Staaf på Twitter inför mötet.

Derbymatchen blev en tät och spännande tillställning, som Elit Vetlanda till slut kunde ta hem med 46-44. Detta bland annat efter att man säkrat en viktig femetta i det 14:e och näst sista heatet. Bartosz Zmarzlik var en av nyckelförarna för Vetlanda under kvällen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag