Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Får chansen i formel 1: ”Jag är överlycklig”

Foto: PIXATHLON/REX / PIXATHLON/REX/IBL REX FEATURES/ IBL
Foto: RICHIARDI FOTOCRONACHE / © BILDBYRÅN

Mick Schumacher, F1-legendaren Michael Schumachers son, kommer att göra sin träningsdebut i F1-sammanhang på tysklands GP i oktober. 

Alfa Romeo skriver på sin hemsida att 21-åringen kommer att ta Antonio Giovinazzis plats på träningen. 

– Jag är överlycklig, säger Mick Schumacher. 

Sjufaldiga världsmästaren Michael Schumacher tog sin sista formel 1-seger 2006. Han ådrog sig svåra huvudskador sju år senare efter en skidolycka, ett år efter det att han hade avslutat karriären, och därefter har hans hälsotillstånd hållits hemligt för allmänheten.

Schumacher har fortfarande rekordet på antalet F1-segrar och titlar, men Lewis Hamilton kommer vid sin nästa seger att tangera rekordet som för närvarande står på 91 segrar. 

Om Schumachers rekord slås så vill hans son, Mick Schumacher, se till att det åter hamnar i familjens ägo. 

– Min pappa brukade alltid säga att ”rekord är till för att slås”, sa Mick Schumacher, som just nu tävlar i Formel 2 där han leder mästerskapet, nyligen. 

– Mitt mål, om jag lyckas ta steget upp, blir att slå rekordet igen. 

Mick Schumacher får F1-debutera i oktober

I början på oktober kommer Mick Schumacher, 21, att ta sina första steg mot en f1-karriär. Inför Tysklands GP (avgörs söndag 11 oktober) så kommer ”Lill-Schumi” göra sin första f1-träning när han tar Antonio Giovinazzis plats hos Alfa Romeo. 

– Jag är överlycklig över att få den här chansen och att mitt första f1-deltagande sker inför min hemmapublik, det kommer göra det här än mer speciellt. De kommande tio dagarna ska jag göra allt jag kan för att förbereda mig så gott jag kan, säger Mick Schumacher till Alfa Romeos hemsida. 

– Mick är en av de största talangerna som är på väg upp och hans resultat den senaste tiden visar det. Han är snabb, jämn och mogen bakom ratten. Det är sånt som utmärker en mästare i vardande. 

Tystnaden om Schumachers olycka  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.