Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Familjens nya beslut för Schumachers vård

Schumacher med frun Corinna
Foto: JOHN FARR / ALLPIX/IBL
Michael Schumacher
Foto: VALERIAWITTERS / WITTERS BILDBYRÅN

Michael Schumacher skadades allvarligt under en skidolycka under december 2013 och därefter har Formel 1-stjärnan tillstånds hållits hemligt. 

Men enligt italienska Contro Copertina kommer Schumacher att genomgå en ny operation.

Michael Schumachers hälsotillstånd är ännu ett mysterium för allmänheten. Efter skidolyckan i Méribel för snart sju år sedan är det i dagsläget inte säkert hur 50-åringen lever, eller i vilket tillstånd han befinner sig i. Hans familj och managern Sabine Kehm har varit sparsamma i sina uttalanden kring stjärnans hälsotillstånd. 

Men enligt Contro Copertina kommer Michael Schumacher, 51, att genomgå operation för stamcellsbehandling, enligt italienska Contro Copertina. 

Familjen har fått kritik

Schumacher genomgick redan förra året medicinsk behandling i Paris hos läkaren Philippe Menasché som har specialiserat sig på kranskirurgi. Enligt samma källa kommer Menasché även att genomföra den nya operationen. 

”Målet är att förnya och återbilda Michaels centrala nervsystem,” enligt Menasché. 

Den italienska neurokirurgen Nicola Acciari har enligt Contro Copertina sagt att Schumacher lider av muskelatrofi och osteoporos och kan därmed inte utföra några fysiska aktiviteter. 

Men världen vet fortsatt väldigt lite om 51-åringens tillstånd. Familjen Schumacher, och medierådgivaren Sabine Kehm, har vid flera tillfällen fått kritik för att de hemlighåller Schumachers hälsostatus för fansen. 

Väcktes ur koma

– Jag skulle vilja veta hur han mår, skaka hans hand eller stryka honom över ansiktet. Men tyvärr avvisas jag av Corinna (Schumachers fru), har hans tidigare manager Willi Weber sagt till den tyska tv-kanalen RTL.

De tidigare ingreppen som har genomförts uppges ha handlat dels om att ta bort blodproppar som uppstått på grund av hematomet, dels om att öppna själva skallen för att minska trycket (kranietomi). 

Genom att försätta honom i koma minskade man hjärnaktiviteten och kunde lättare få ner svullnaden. Först efter sex månader väcktes Michael Schumacher ut koman.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.