Familjen visar upp nya bilder på Schumacher

Michael Schumacher har levt i hemlighet i sju år.
Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO SPORTFOTODIENST

Michael Schumacher har levt i det dolda i sju år.

Men nu har den sjufaldige världsmästaren och hans familj öppnat upp sina liv för kamerorna.

En nyproducerad dokumentär rapporteras innehålla material som aldrig tidigare visats. 

Det var den 30:e december 2013 Michael Schumacher liv drastiskt förändrades. Den legendariske formel 1-föraren slog i huvudet när han åkte offpist med sin familj i Méribel. Han försattes i konstgjort koma och ett halvår senare kom första rapporten om att Schumacher vaknat.

Sedan dess har stjärnans hälsostatus förblivit hemlig. De som vill veta hur han mår har fått förlita sig på små rapporter genom åren.

– Jag träffade Michael förra veckan. Han kämpar på. Jag hoppas att hela världen får se honom igen. Det är vad han och hans familj har som målsättning, sa Jean Todt, vän till familjen Schumacher och president för FIA, i somras.

Nu, drygt sju år efter olyckan, är Michael Schumacher aktuell med en ny dokumentär. De tyska filmskaparna Michael Wech och Hanns-Bruno Kammertons ligger bakom ”Schumacher” som nu är klar. Ett premiärdatum väntas snart bli officiellt.

Familjen deltar i filmen

Michaels pappa Rolf, fru Corinna, dotter Gina-Marie och formel 1-aktuelle sonen Mick deltar i dokumentären. Det bekräftar familjens representant Sabine Kehm. Filmen rapporteras även innehålla material som aldrig tidigare har visats för allmänheten.

– Filmen skildrar Michaels imponerande karriär, men också många sidor av den komplexa människan Michael, säger Sabine Kehm i ett uttalande.

Filmen var först planerad att ha premiär tidigare, men på grund av coronapandemin har premiären flyttats fram. Det är fortfarande oklart om Michael Schumacher själv kommer att delta i dokumentären eller inte.

En sak är i alla fall säker. F1-fansen kommer kunna följa sonen Mick Schumacher i formel-1 i år när han kör för Haas.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.