Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Familjen släpper nya bilder på Schumacher

Michael Schumacher 2012. Foto: DIEGO AZUBEL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÃÖN
Michael Schumacher i den sista intervjun innan olyckan. Videon har nu publcerats av familjen på F1-ikonens hemsida. Foto: michael-schumacher.de

Fem år efter den hemska olyckan har familjen släppt en video på Michael Schumacher.

Innehållet ska vara det sista inspelade materialet med F1-ikonen – och har aldrig publicerats tidigare.

– Det är underbart att få allt stöd och att kunna dela det med familjen, säger sonen Mick Schumacher enligt Daily Mail. 

I december 2013 inträffade skidolyckan som nästan tog död på Michael Schumacher. Därefter har hela världen följt formel 1-ikonens öde.  

Efter att ha tillbringat en tid i koma på ett sjukhus i franska Grenoble fick Schumacher återvända till familjehemmet i Gland för fortsatt rehabilitering – men de konkreta uppgifterna om hans hälsa har uteblivit. 

I augusti kom för första gången vittnesmål inifrån familjen. Det franska magasinet Paris Match påstod sig ha pratat med två familjemedlemmar som regelbundet besöker hemmet i Gland.

– När man rullar ut honom i hans rullstol och vänder den mot den underbara utsikten mot bergen och sjön, så gråter Michael ibland, säger en av familjemedlemmarna till tidningen. 

Paris Match bjöd på fler detaljer om Schumachers tillstånd. De hävdar att 49-åringen har förlorat all talförmåga och har svåra problem med minnet. En femton man stark medicinsk stab vårdar honom dagligen i villan i Gland. 

”Sista” intervjun med Schumacher släppt

Nu har familjen Schumacher släppt en tidigare opublicerad intervju med 49-åringen på dennes hemsida.

Intervjun spelades in kort innan skidolyckan och sägas vara ”den sista” intervjun som spelades in med Schumacher.

I klippet berättar han om sina starkaste minnen från formel 1-karriären och han avslöjar bland annat att han plågades av dåligt självförtroende.

Detta trots att han totalt tog hem sju världsmästartitlar.

– Jag kände alltid att jag inte var bra nog, att jag måste jobba hårdare. Och det var en grej som gjorde mig till den jag blev, säger Michael Schumacher i intervjun.

Samtidigt pratar sonen Mick Schumacher, som nyligen blev klar för formel 2, om sin pappas betydelse.

– Det är underbart att få allt stöd och att kunna dela det med familjen. Jag vill alltid jämföra mig med de bästa och pappa är den bästa. Han är min idol. Jag är lycklig över att kunna jämföra mig med honom, många världsmästare jämför sig själva med honom, säger Mick Schumacher enligt Daily Mail.