Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Familjen Schumacher: ”Vi gör allt i vår makt”

Foto: J.L.CEREIJIDO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: DIEGO AZUBEL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Fem år har gått sen den fruktansvärda skidolyckan.

I dag fyller Michael Schumacher 50 år – och nu kommer familjen med en ny uppdatering rörande F1-ikonens hälsa.

”Vi försäkrar er om att han är i de bästa av händer och att vi gör allt i vår makt för att hjälpa honom”, skriver familjen på Instagram. 

Nästan exakt fem år har gått sen skidolyckan som nära tog död på Michael Schumacher. Därefter har hela världen följt formel 1-ikonens öde.  

Efter att ha tillbringat en tid i koma på ett sjukhus i franska Grenoble fick Schumacher återvända till familjehemmet i Gland för fortsatt rehabilitering – men sen har tyskens hälsotillstånd varit höljd i dunkel.

I augusti förra året kom för första gången vittnesmål inifrån familjen. Det franska magasinet Paris Match påstod sig ha pratat med två familjemedlemmar som regelbundet besöker hemmet i Gland.

– När man rullar ut honom i hans rullstol och vänder den mot den underbara utsikten mot bergen och sjön, så gråter Michael ibland, sa en av familjemedlemmarna till tidningen. 

Paris Match bjöd på fler detaljer om Schumachers tillstånd. De hävdar att 49-åringen har förlorat all talförmåga och har svåra problem med minnet. En femton man stark medicinsk stab vårdar honom dagligen i villan i Gland. 

Michael Schumacher fyller 50

I dag, torsdagen den 3 januari, fyller Michael Schumacher 50 år.

Då passar familjen Schumacher på att släppa ett officiellt utlåtande kring den sjufaldige världsmästaren. På Schumis födelsedag kommer en app att släppas, där fansen bland annat kan återuppleva tyskens främsta idrottsframgångar.

”Vi är väldigt lyckliga över att fira Michaels 50:e födelsedag i morgon tillsammans med er. Från botten av våra hjärtan tackar vi er för att vi kan göra det här tillsammans. Det här är en gåva till honom, er och oss, så att vi alla kan återuppleva Michaels framgångar. Appen är ännu en misltope i vårt arbete att göra honom och er fans rättvisa och för att fira hans framgångar”, skriver de på Instagram. 

De kommer också med en uppdatering kring Schumachers hälsa.

”Michael kan vara stolt över vad han har åstadkommit och det är vi också! Vi vill minnas och fira hans segrar, rekord och hans jubileumsdag. Ni kan vara säkra på att han är i de bästa av händer och att vi gör allt som är möjligt för att hjälpa honom”.

 

https://www.instagram.com/p/BsIQMHdDMiK/