Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

F1-planen för Ericsson – står här redo i depån

Foto: PIXATHLON/REX / PIXATHLON/REX/IBL REX FEATURES
Foto: CYRIL ZINGARO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: JAMES MOY / PA PHOTOS TT NYHETSBYRÅN

Marcus Ericsson är på plats i Belgien för helgens formel 1-race.

Redo för att köra om Kimi Räikkönen tvingas lämna återbud.   

Under fredagen körs träningar på banan, med Ericsson startklar i depån.

Helgens Grand Prix i Belgien inleddes med lite kaos när sajten RACER uppgav att Marcus Ericsson skulle köra söndagens race på klassiska banan Spa-Francorchamps.

Sanningen är att Alfa Romeo kallat ”hem” svensken från USA för att han ska vara redo om förre världsmästaren Kimi Räikkönen tvingas kasta in handuken på grund av en skada.

Marcus Ericsson har fortfarande ett kontrakt med formel 1-teamet, som tredjeförare och ambassadör.

Han har annars tillbringat hela året i USA där han kör Indyracing för Arrow Schmidt Peterson Motorsports, men Ericssons plats där övertas under helgens race i Portland av Conor Daly.

Får Marcus Ericsson gör formel 1-comeback?

Enligt uppgifter till SportExpressen har det sedan tidigare varit bestämt att svensken ska representera Alfa Romeo efter att Indycar-säsongen tagit slut, och Ericssons framtid i sitt nuvarande team är oklar.

– Jag tycker jag förtjänar att få köra vidare i teamet och vill gärna vara kvar. Men vi får se hur det blir. Andra team har också hört av sig till mig, sa Ericsson i en intervju med SportExpressen för två veckor sedan. 

Under fredagen inleddes de första träningarna på Spa-Francorchamps.

Kimi Räikkönen testade på första träningen ovetande om han kan köra söndagens race.

Han har skadat sig i vänster ben, ”bromsbenet”. Oklart hur - det har Räikkönen vägrat berätta? Men något har inträffat under ledighet och egen träning under sommaren.

Redo att ”bygga om” finländarens bil

Alfa Romeos ingenjörer är på standby att ”bygga om” finländarens bil om Ericsson ska ta hans plats. Det handlar främst om korrigeringar vid förarplatsen. Något Viasats expert Rikard Rydell förklarade i tv-sändningen, han sa också:

– Vad vi har hört så ska Räikkönen känna sig för första tjugo minuterna och om det inte känns bra så får Marcus ta över redan det. Men Kimi kör hela första träningen som det ser ut nu, säger Rydell med runt 25 minuter kvar av fredagens första träning.

Sebastien Vettel var snabbast på första träningen. Kimi Räikkönen hade 13:e bästa tid.  

https://twitter.com/Ericsson_Marcus/status/1167344030260387847?s=20

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.