Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

F1-legendarens sorg – dottern plötsligt död

Hans-Joachim Stuck, Niki Lauda och Jody Scheckter.Foto: IMAGO/IBL
Foto: IMAGO/IBL

Formel 1-legendaren Jody Scheckter har stor sorg. Under måndagen berättade han i ett uttalande tillsammans med sin hustru Clare att deras dotter Ila avlidit i sin sömn förra veckan, endast 21 år gammal.

”Hela familjen är helt förkrossad”, skriver föräldrarna.

Sydafrikanske Jody Scheckter skrev för evigt in sig i motorsportens historieböcker när han tillsammans med Ferrari blev VM-mästare i formel 1 1979.

Efter motorkarriären har han engagerat sig i biodynamiskt jordbruk och den farm som han drivit tillsammans med frun Clare i Overton, ett par mil väster om London.

Nu har familjen dock drabbats av en tragedi.

Under måndagen gick Jody Scheckter och hans hustru ut i ett gemensamt uttalande i Daily Mail där de berättade att deras 21-åriga Ila gått bort i sömnen i torsdags förra veckan.

Ila, som är den näst yngsta av Scheckters sex barn, genomgick för två år sedan en operation efter att plötsligt ha drabbats av en hjärntumör.

De senaste månaderna hade hon även börjat få epilepsianfall, vilket enligt hennes föräldrar lett till ”extrem ångest och rädsla”. Ila ska då desperat ha försökt dämpa ångesten, och misstänks nu ha dött till följd av en av oavsiktlig överdos.

Syskonens sorg efter Ila

Föräldrarna beskriver sin dotter som rolig, vacker, smart, empatisk och lojal, med ”ett leende som kunde lysa upp ett helt rum”.

De skriver:

”Hon såg det goda i alla och lyckades beröra folks hjärtan på sätt som hon själv aldrig ens insåg. Men även om hon var älskad av många så hade hon ofta svårt att se det själv. Hon älskades av så många och den kärlek som vi nu fått från vänner och familj vars liv hon påverkat har betytt otroligt mycket för oss.”

Även Ilas syskon har delat med sig av sin sorg i inlägg på sociala medier.

”Det var så orättvist med alla problem hon tvingades utså i flera års tid och det enda positiva med det här är att hon äntligen fått fri och är utan någon smärta”, skriver brodern Hugo Scheckter på Instagram.

”Du gjorde mig till den jag är idag och gav mig alltid de bästa råden, även om du själv inte alltid följde dem. Jag önskar att jag kunde få höra din röst en sista gång och att jag kunde få ge dig en sista kram, även om du alltid tvingade mig att vara den stora 'skeden'”, skriver lillasystern Poppy.

Hon fortsätter:

”Vi dansade och skrattade i mitt rum bara timmar innan du togs från mig och jag kommer aldrig att glömma hur lycklig du gjorde mig eller det band vi delade.”

Studerade psykologi

Ila Scheckter befann sig i september i år på Monza i Italien för att tillsammans med sin familj fira och hylla Jody Scheckter på 40-årsdagen av hans VM-titel.

”Det var den sista gången som hela familjen var samlad”, skriver Jody och Clare Scheckter.

Ila hade även nyligen börjat studera psykologi i Westminster, med målet att kunna hjälpa andra som kämpar med mental ohälsa.

Familjer ber nu om att få sörja ifred. En privat begravning kommer att hållas för den närmsta kretsen inom kort.

https://www.instagram.com/p/B311tXpHDUc/https://www.instagram.com/p/B31cYgVHfkM/

Vännerna vittnar om en annan sida hos Johaug

REPORTAGE: Personerna i Therese Johaugs närhet berättar: ”Haft det otroligt tufft”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.