Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Eriksson lämnar: ”Tack för alla fantastiska lopp”

Foto: GRUPPE C / HOCH ZWEI / IMAGO/HOCHZWEI IMAGO SPORTFOTODIENST
Joel Eriksson med Maximilian Günther, Lance Stroll och George Russell.Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/HOCHZWEI/SUER IMAGO SPORTFOTODIENST

Joel Eriksson lämnar BMW Motorsport:s DTM-team inför nästa säsong, meddelar teamet i ett pressmeddelande under onsdagen.

Joel Eriksson kommer inte att fortsätta tävla för BMW Motorsport i DTM under säsongen 2020. Det meddelar teamet och Eriksson i ett pressmeddelande under onsdagen.

”Joel Eriksson kommer inte vara en del av vårt DTM-program 2020. Tack för alla fantastiska lopp, Joel!”, skriver teamet på Twitter.

DTM kommer nästa säsong för första gången att köras i Sverige i klassiska Anderstorp, där man i formel 1 körde Sveriges Grand Prix under 70-talet.

– Det känns nästan overkligt att DTM kommer till Sverige. Det är helt fantastiskt. För mig har det alltid varit en dröm att få tävla på hemmaplan inför vänner, fans och familj. Det här är verkligen en stor dag för svensk motorsport. Grattis till Anderstorp och Scandinavian Raceway som har lyckats med något väldigt speciellt, sa Joel Eriksson till Teknikens Värld när beskedet kom tidigare i år.

Joel Eriksson valde DTM över formel 2

Eriksson har under de senaste åren betraktats som en av Sveriges största motorsporttalanger och sågs av många ha en potentiell framtid inom formel 1, innan han inför säsongen 2018 valde att gå till DTM framför en styrning i formel 2.

Den idag 21-årige svensken har under sina två år i serien vunnit ett lopp och kört hem ytterligare två pallplatser. Han har sedan tidigare även en andraplats i det europeiska formel 3-mästerskapet som en av sina främsta meriter, där han 2017 endast fick se sig slagen av Lando Norris, som numera kör i formel 1 med McLaren.

Det är fortfarande oklart var Joel Eriksson kommer att köra nästa år.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.