Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ericssons uppåkning: ”Det är ruggigt bra”

Foto: JASON BEHNKEN / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JASON BEHNKEN / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: TYRONE SIU / REUTERS BILDBYRÅN

Marcus Ericsson reste sig efter mardrömskvalet i Alabama.

Svensken körde upp sig från 20:e till sjunde plats under natten till måndag.

Hans bästa resultat hittills i Indycar. 

– Jag är jättenöjd med mitt race i dag. Det var verkligen kul, säger han i Viasat.

Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist hade inga vidare startplatser när Indycar-racet i Birmingham, Alabama, sent under söndagskvällen.

Detta med anledning av de svaga blågula resultaten i gårdagens kval – där Ericsson slutade på plats 20 av 24, medan Rosenqvist körde in som nummer 17.

Nu har de fått sin revansch. Båda svenskarna körde upp sig rejält i Alabama och slutade båda topp tio. 

Marcus Ericsson stod för en minst sagt imponerande insats och klättrade rejält i listorna. Den forne formel 1-svensken, som representerar stallet Schmidt Peterson, körde upp sig från tjugonde till sjunde plats.

– Ruggigt bra, väldigt kul att se Ericsson köra så pass bra i dag. Det är faktiskt ett riktigt, riktigt bra resultat, säger kommentatorn Janne Blomqvist i Viasats sändning.

Starkt race av svenskarna i Alabama

Ingen rådde dock på japanen Takuma Satu, som gick ut som etta efter lördagens kvalseger, och höll hela vägen in i mål. Den andre svensken, Felix Rosenqvist, slutade tia och den svenska duon Rosenqvist/Ericsson kan inte vara annat än nöjd med tanke på det svaga kvalresultatet.

– Jag tycker att det är ett styrkebesked om man tänker på var de startade. Marcus körde upp sig 13 placeringar. Felix såg ut att ha det lite tyngre genom hela racet, men överlag såg det starkt ut för svenskarna, säger Janne Blomqvist.

Sjundeplatsen är Marcus Ericssons bästa resultat sen han klev in i Indycar-cirkusen. I debuten blev det en 15:e-plats  och för ett par veckor sen följde han upp det med en 20:e-plats i Texas.

– Det är en supertuff bana, men jag tycker att jag visade självförtroende i dag och jag är jättenöjd med mitt race. Det var verkligen kul, säger Ericsson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.