Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ericssons succé – tar första segern

Marcus Ericsson har kämpat och kämpat – och till slut kom den.

Svensken tog sin första seger i indycar när han vann loppet i Detroit.

– Jag kommer inte ens ihåg senaste gången jag vann, jag var ett barn då. Det känns så bra, säger en jublande glad Ericsson i segerintervjun.

Marcus Ericsson har inte vunnit ett lopp sedan GP2-säsongen 2013. Sedan dess har karriären tagit honom till formel 1 och indycar – utan att han har fått stå högst upp på pallen.

Men i Detroit, samma lopp där han blev tvåa för två år sedan, hände det äntligen. Ericsson fick kämpa rejält i sommarvärmen på slutet mot Rinus Veekay och Patricio O'Ward som gjorde allt i sin makt för att ta sig förbi den 30-årige svensken.

Men Ericsson höll ifrån och var först i mål och tog sin första seger i karriären.

Ericsson: ”Min dag”

– Det var min dag i dag, det var på tiden, säger Ericsson.

Felix Rosenqvist kraschade otäckt tidigare under loppet när han körde rakt in i skyddsstaketet i hög fart.

Svensken fördes bort på bår, men på Indycars officiella Twitter meddelades det snabbt att han var vaken och alert och förd till sjukhus för närmare undersökning.

– Han mår bra, han förlorade aldrig medvetandet och pratade hela tiden, sade Geoffrey Billows, som är medicinsk ansvarig på Indycar, till NBC

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.