Foto: Srdjan Suki / Epa / TtFoto: Srdjan Suki / Epa / Tt
 Foto: Srdjan Suki / Epa / Tt
Foto: Ross LandFoto: Ross Land
 Foto: Ross Land

Ericssons stall kan bli skyldiga 30 miljoner

Publicerad

Marcus Ericsson och Sauber har haft ett halvdant år på banan.

Och nu kommer nästa smäll – stallet kan bli skyldiga att betala 3,5 miljoner euro, alltså runt 30 miljoner kronor, till den gamla föraren Adrian Sutil, enligt blick.ch.

Den före detta adepten har nämligen bestämt sig för att gå vidare med sin stämning mot sin före detta arbetsgivare.

Tysken Adrian Sutil är en före detta formel 1-förare för stall som Force India, Spyker och Sauber. Karriären verkar nu i praktiken vara över – men i rättssalen är inte sista ordet sagt.

Sutil har nämligen en långtgående rättsprocess mot svenska Marcus Ericssons stall Sauber, och den senaste vändningen är att stallet kan bli skyldiga att betala 3,5 miljoner euro.

Tagit en ny vändning

Det hela startade för över ett år sedan, när Sutil bestämde sig för att stämma Sauber på uteblivna avgifter och kräva ersättning. Men den gamla förarens kupp lyckades inte, Sauber fick nämligen domstolens stöd i första rättegången och fallet verkade avskrivet.

Men skam den som ger sig, nu har Sutil överklagat och fallet ska nu prövas i rätten igen.

Båda parter verkar säkra på seger, Saubers chef Monisha Kaltenborn menar att de bara handlar om några procedurfrågor, meda Adrian Sutil säger:

– Jag känner mig säker, jag har inte gjort något fel.

Processen förväntas knappast lösas inom en snar framtid, och kan pågå en bra bit in på säsongen menar blick.ch.

 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde, sportälskare?

Följ SportExpressen på Facebook och Twitter – för en ännu större tillgång till de senaste och viktigaste nyheterna från sportvärlden.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag