Foto: Srdjan Suki / Epa / TtFoto: Srdjan Suki / Epa / Tt
 Foto: Srdjan Suki / Epa / Tt
Foto: Dunbar/Lat/Rex ShutterstockFoto: Dunbar/Lat/Rex Shutterstock
 Foto: Dunbar/Lat/Rex Shutterstock

Ericssons revansch – knäckte stallkamraten

Publicerad

Efter två katastrofala dagar i Abu Dhabi gick det något bättre för Marcus Ericsson i söndagens lopp.

Svensken körde in på en fjortonde plats och slog sin stallkamrat Felipe Nasr.

Tyske Nico Rosberg vann loppet före Lewis Hamilton.

– Jag tycker det var en godkänd insats från min och teamets sida. Det är bara att inse fakta att vi haft problem under andra delen av säsongen, säger Marcus Ericsson till Viasat.

Marcus Ericsson hade stora problem under både tidsträningar och kval i helgens avslutande F1-tävlingar i Abu Dhabi.

I själva loppet gick det dock bättre och Ericsson körde upp sig från sin startposition som nummer 18 till en slutlig fjortonde plats.

– Jag tycker det var en godkänd insats från min och teamets sida. Det är bara att inse fakta att vi haft problem under andra delen av säsongen, säger Ericsson till Viasat.

Ericsson lyckades också besegra sin stallkamrat, brasilianaren Felipe Nasr, som hamnade på placeringen bakom.

– Han har varit snabbare två veckor i rad, så klart att det är mentalt viktigt att vara före honom nu, säger Ericsson.

Rosberg vann

Tyske Nico Rosberg startade i pole position och försvarade sin plats genom att vinna loppet. Han vann före världsmästaren Lewis Hamilton, på tredje plats kom Kimi Räikkönen.

– Jag är extremt nöjd över hur säsongen slutade. Nästa säsong kan börja när som helst, jag kan börja i morgon, säger Rosberg.

Ericssons placering betyder att han slutar säsongen på en artonde plats med nio poäng. Bakom sig har han bara de tre förare som kört för Marussia-stallet under säsongen, ingen av dem har kört in en enda poäng.

Stallkompisen Felipe Nasr slutade på trettonde plats med sina 27 inkörda poäng.

 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde?

Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram – för ännu större tillgång till de senaste och viktigaste nyheterna från sportvärlden.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag